Ensimmäisenä esittelen lihakeiton.
Naudan lihasta väsätty, vähähiilarinen keitto. Vesipohjainen keitto on kätevä safka, sillä siinä lusikoi kehoon monta desiä vettä, joka puolestaan laittaa kehon aineenvaihdunnan liikkeelle. Sitähän suositellaan 2-3litraa per päivä juoda vettä, eikä varmasti monikaan kykene tuota kaikkea määrää suoraan hanasta vetään(?).
Keitto on myös siinä kätevä, että sinne käytännössä voi heittää aivan mitä tahansa! Itse tällä kertaa heitin porkkanaa, sipulia ja lanttua. Perusperuna jäi siis kokonaan pois suuren hiilari määränsä vuoksi. Yritän välttää liikoja hiilareita ja tärkkelysaineita (joita molempia perunasta löytyy enemmän ko tarpeeksi).
345g naudan keittolihaa
1 sipuli
150g porkkanaa (n.2kpl)
200g lanttua
mausteita (laakerinlehti, mustapippuri, suola)
n.3litraa vettä
kaloreita 100g/ 84kaloria
proteiinia 9,7g/100g
hiilareita 2,8g/100g
rasvaa 3,8g/100g
Toisena esittelen pesto-mozzarella-pinjansiemen pastan. Mun on jo jonkin aikaa tehny mieli pestopastaa, joten päätin kokeilla moista asfkaa (en aiemmin oo tehnyt). Ajattelin laittaa pastaan vaan sipulia, tomaatti, basilikaa, pesto ja mahdollisesti pinjansiemeniä, mut mukaan tuli myös puolikas mozzarella (MUMS!)
Pastana käytin gluteenitonta spagettia.
55g gluteenitonta spagettia
1 rkl vihreä pesto
63g mozzarella (n. puolikas mozzarella pallo)
1 sipuli
kourallinen tuoretta basilikaa
1 rkl pinjansiemeniä
kaloreita koko annoksessa yhteensä 506
proteiinia 18,7 g
hiilareita 45,6 g
rasvaa 28 g
esille panoon en ehtinyt kiinnittämään huomiota, sen verran nälkä oli! |
Ja lopuksi yksinkertainen jälkkäri; vadelmia, mustikoita ja makeutusainetta sekaisin. Mukaan heitin tänään Molkosalia (postausta myöhemmin), jotta vatsa toimisi kunnolla.
MUMSMUMS! < 3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti