sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Personal Trainer ja joulumätöt

Hahaa! Sain ehkä parhaimman joululahja for ever, sillä ostin itselleni (juu, ostin itselleni joululahjan) 10x Personal Trainer- paketin!!

Pompottelin kauan, et otanko yksityiseltä vai Fressin oman PT:n (= Personla Trainer). Päädyin ottaan Fressin oman PTn.

Näillä täällä 10x paketti makse muistaakseni 590e (ei 59e/kerta) ja toivon,et kevääksi tulis vielä joku tarjous näistä PT-paketeista, niin voisin ehkä siihenkin sit sijoittaa (kesäksikuntoon?).

Jos kiinnostaa mun PT-tapaamiset, eikä mun manailut ja mielipiteet joulumätöistä, skippaa alla oleva " merkattu osio ja jatka 1. PT- tapaamiskohdasta *vinkvink. 


"  
Halusin aloittaa nää PT-tapaamiset jo ennen joulua, jotta välttäisin turhat ähkyilyt joulun alla. Kun joku mainitseekin sanan "joulu", mulle tulee valmiiksi turvonnut ja ähky olo. 
Aluksi marras-joulukuun vaihteilla kaikki maailman pikkujoulut, joulusoittajaiset ja muut riehat; pipareita, glörgiä, torttuja, alkoholia ja vielä vähän  enemmän alkoholia ja pipareita. 

Kylmä, viima ja pimeys vie mehut lähtee lenkille tai salille ja sitä  vaan automaattisesti käpertyy kynttilän valossa kaakaomuki kädessä peiton alle tuijottamaan salkkareiden uusintojen uusintoja.

Mitä lähemmäksi joulua tullaan, sitä suuremmaksi stressi kasvaa, sitä vähemmän tulee liikuttua ja sitä enemmän tulee myös syötyä (oon viel kaiken lisäksi tunnesyöjä, eli handlaan kaikki stressit ruualla= tajutonta mättöö).
Jouluaatto ja joulupäivä on sit ihan mustan magian pimennossa, sillä silloin syö itsensä turvoksiin useampaankin kertaan päivän aikana. 

Välipäivät vedetään jämiä ja mahdollisesti syödään jossain välissä joku salaatti, kun kinkku ja suklaa on täyttänyt tajunnan. Kuitenkin hamstrataan kaappeihin kaikki joulualen suklaat ja muut herkut. 

Sitten on se Uusi Vuosi. Joillekin kuuluu jotkut ruuat uuteen vuoteen ja muuta, mut mun mielikuvissa on se juomista petollisin; alkoholi. Sillä tulee läträttyä koko edellisen vuoden puolesta (varmaan enemmän kun edellisenä vuotena yhteensä). On skumppaa, viinejä, väkeviä, mehulimuja ja muita alkoholipitoisia lantrinkeja. 
Sit aamuyön pikkutunneilla lupaa vessanpönttöä halatessa, että "nyt aloitan sen terveellisen elämän"- uuden vuoden lupauksena siis. 

Varmasti sitä tammikuun kykeneekin vetää hieman terveellisimme, viitaten edelliseen joulukuun mättökuukauteen, mutta onko se sit inhimillistä, pysyvää ja terveellistä.

Minä haluan välttää kaiken edellä kirjoittamani. Ainakin melkein. 

Mulla on jo 4 pikkujoulut takana, kahdet alkoholipitoiset. Kahdet vielä edessä, joista toisissa muutaman sidukan aijon nauttia. Jouluksi mennään avokin kanssa Leville, jossa harrastetaan talviurheilulajeja (<<< olipa hienosti sanottu), käydään ravintolassa syömässä ja rentoudutaan
Uudesta vuodesta en viel ole varma (kuten ei koskaan ennen uudenvuodenaatton iltapäivää, jolloin vasta varmistuu, mistä itsensä löytää loppu illan aikana); alkoholia ja syöminkejä tai ei- övereitä ei kuitenkaan tee mieli ehkä vetää. 

Ja siis vaikka on juhlia ja joulua ja muuta railakkaita puuhia, niin toi PT motivoi, että sen krapulapäivänkin jälkeen on elämää. Ei sitä joulutorttua tarvi koko joulukalenterin 24päivän ajan vetää. Ja toivottavasti kehokin tammikuussa kiittää, ettei hirveetä turvotusta ja nesteitä tarvitse lähtee ensimmäisenä poistaan, vaan voi jo kepein mieli lähtee salille tekeen kesäbuutia kuntoon.
                                                                                                                                        "

1. PT-kerralla jutusteltiin ja tutustuttiin paremmin; miksi olen hommannut PT:n, tavoitteet, suunnitelmat, minun historiikkini, mieltymykset, syömiset, ym...

2. kerralla käytiin salilla (halusin motivaatiota salireenaamiseen, sillä INHOON salireenausta, kun en osaa tehdä siellä mitään) ja tehtiin PTn rakentema ohjelma. 

3. kerralla käydään syömisiäni läpi (ruokapäiväkirjaa väh.3-5päivän ajalta).

4. kertana mennään taas salille ja kahtellaan, mitä jatkossa tehtäis. 

PT tekee suunnitelmat täysin sinun näkökulmasta, tavotteista, motivaatiosta ja mieltymyksistä. PT-tapaamisia voi olla viikottain, kuukausittain tai milloin huvittaa. Itse otan alkuun tiiviin paketin ja sit harvennan ehkä siihen 1-2kertaa kuussa. 

Itse pyysin myös kehonmittaus-testejä (tai joillekin Tanita-testejä), jotta mahdollinen muutos kehossa näkyy. Kyseinen mittaus siis kertoo, mitä kehossa tapahtuu; paino tippunut/noussut, rasvaprosentti tippunut/noussut; mistä paikasta, lihasmassa tippunut/noussut; missä kohtaa kehossa, ym.. 
Näin esimerkiksi näkee sen, onko mahdollinen painon tippuminen lähtenyt lihaksista vai rasvamassasta (lihaksistahan se ei sais lähtee, sillä silloin susta tulee löllyvä voimaton riuku). Tää kehonmittaus-testi tullaan mulle tekeen n. kerran kuussa.  

Uskon ja toivon,että eniten tää PT tekee muutoksia mun ruokatottumuuksiin (niin konkreettisesti kuin myös psyykkisellä tasolla) ja antaa vinkkejä ja mahd. motivaation salireenaamiseen. Laitan sit vaikka mielipidettäni kyseistä pakettia kohtaan, kuhan noi 10kertaa ollaan käyty ;)

 
  
ps. kuvat ei liity mitenkään PT-tapaamisiin. Kuhan pikkujoulumeikkejä ja- asuja oon kuvaillut ;))) 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti