lauantai 2. helmikuuta 2013

Kulmakarvojen meikkaus

Jokainen meikkaa itselleen haluamansa ja mieluisensa kulmansa, mutta tässä muutamia amatöörin vinkkejä kulmien meikkaukseen.

Aloitetaan siitä,että olet edellisenä iltana nyppinyt kulmat muotoon tai turhat hajakarvat pois. Näin iho on saanut rauhoittua yön aikana nyppimisen jäljltä, jolloin esim. meikki ei tuki avoimia ihohuokosia eikä iho ole ärhäkkään punainen.
Jos kulmissa on luomia, arpia tai muita vastaavia kohtia, niin funtsi haluatko peittää ne kulmien sekaan vai muotoilla kulmat niin,että luomi on erikseen kulmista ja tällöin se mahdollisesti korostuu(?).

täysin ilman meikkiä


Ihanteellisimmat kulmakarvat ovat linnun siiven muotoiset. 2/3- osaa nousee silmän etuosan kohdilta ja siipi osuus hieman laskeutuu loput 1/3-osaa kulmista.
Kulma alkaa suurinpiirtein samasta kohtaa kun silmäkin alkaa.

pohjustus
valmis kulma

 Taivekohta tulee olla about siinä kohtaa, kun pidät kynää niin, että toinen pää osuu nenän pieleen ja toinen kulmaluulle niin, että kynä "lävistää" silmän keskiosan sinun katsoessa suoraan eteenpäin.

pohjustus

valmis kulma

Kulman tulisi loppua siihen kohtaan, kun kynän toinen pä osuu nenän pieleen ja toinen menee silmän ulkokulman ohi.

pohjustus: kuten huomaa, pituutta puuttuu

valmis kulma

Pääasiassa kaikessa meikkauksessa tummin kohta on se kohta, mikä on lähempimpänä korvia. Eli kulmissa laskeutuva osuus on kaikista tummin (huulissa huulien sivut, silmämeikissä silmien ulkokulmat ja samoin rajauksissa).
Kulmat tulisi olla suurinpiirtein saman sävyisiä kuin oma hiuksiesi väritys. Mutta tämä on vain ohjeistus, eli jos olet blondi, voit silti piirtää tummatkin kulmameikit itsellesi.
Arkimeikissä kulmat meikataan hieman hailakammin, kun taas iltameikissä kulmat saavat olla kunnolla tummat. 

valmis kulma -  meikkaamaton kulma


Silmien muoto ja paikka vaikuttaa vahvasti kulmien muotoiluun. (tästä infoa myöhemmin).
Myös muu meikki vaikuttaa paljoti kulmien meikkaukseen. Siksikin toivotaan,että aluksi meikkaat kaiken muun valmiiksi (silmä-, huulimeikin), jotta kulmien värisävy saadaan muuhun meikkiin sopivaksi. Toisaalta kulmia voi myöhemmin myös tarvittessa tummentaa, jos silmämeikistä tuleekin kovin tumma eikä vaaleat kulmat enää raamita ja korosta ilmettä tarpeeksi.  

Kulmameikkejä on monenlaisia: vahamaista, nestemäistä, kynää, luomivärejä.

värisävyn etsiminen

Kynä on minusta vaikein meikkiväline kulmien laitossa. Vaikka kynän teroittaa ennen meikkausta (teroita aina kynä teräväksi, jolloin saat selkeämmän meikin), niin kynä aina hieman leviää iholle. Varsinkin kun kynän käytön jälkeen haluan tasoittaa väriä ja harjaan kulmat, jolloin väri leviää turhan paljon, minkä kautta lopputulos on sotkuinen. Omistan kuitenkin muutaman Lumenen kulmakynän ja tänään kyllä innostuin yllätyksekseni uudelleen ottamaan käyttööni enempi näitä kulmakyniä. Mielestäni kynillä saa utuisemman ja ehkä hieman luonnollisemman näköisemmät kulmat, kunhan kynää käyttää varoen (piirretyn näköiset kulmat eivät ole hyvännäköiset).

Goshin kulmapaletti ja Joe Blascon ultamatte sekä Duroyn kulmasivellin

 Itse olen r-a-k-a-s-t-u-n-u-t Joe Blascon ultamatte kulmavahaan(?) ja ylipäänsä kaikkiin kulmavahoihin. Ne kestävät hy-yvin kauan, koska väriä ei tarvitse kun ihan miniminimäärän ja vahoilla saa selkeemmät rajat piirretty sekä tummuusasteilla leikiteltyä paljonko väriä ottaa.
Omistan Goshin kulmaväripaletin, jossa värit ovat luomivärimaisia, mutta mukana on vaseliinintapainen rasva/vaha, johon voi haluamaansa luomikulmaväriä sekoittaa ja näin olle siitä tulee enempi vahamainen tuote (näin ollen kulmat myös pysyvät paremmin ruodussaan, eikä kulmageeliä/ym. enää tarvita).

Muita tuotteita, joita kulmien meikkaukseen tarvitset ovat: pohjustustuotteet (esim.meikkivoide), puuteri, valokynä, kulmageeli.

ripsigeeli ja Lumenen värillinen kulmageeli


Lähdetään siis liikkeelle ja aloitetaan pohjustuksesta. Samalla kun teet pohjan kasvoille, muista pohjustaa myös kulmat, varsinkin siis jos olet kulmameikkiä tekemässä. Tätä kautta meikki pysyy paremmin ja kauemmin paikoillaan.

Älä kuitenkaan puuteroi vielä pohjaa, sillä tee eka kulmameikki ja puuteroi (eli kiinnitä) meikki vasta sitten. Näin myös saat liian tummia kulmia hieman häivytettyä puuterin kautta piiloon. 

Kun pohja on valmis, valitse kulmameikki. Itse tein molemmilla: toisen kulman kahdella eri sävyisellä kynällä ja toisen ultamatte-vahalla.
Aloita meikkaus siiven taivekohdasta, eli kulman korkeimmasta kohdasta. Luo kulma esiin ja piirrä loppu siipi. Kun olet tämän saanut valmiiksi, varoen tuo väriä myös etuosaan häivytellen. Toisinaan ei etuosaan tarvitse ollenkaan väriä, jottei etuosassa olisi liian tummaa meikkiä (selvennän myöhemmin miksei).

vain häntä-osuus ja kulma väritetty




Värisävyillä voi paljon leikkiä: kahdella eri sävyllä tehdyt kulmat tai sitten esimerkiksi meikin määrän käytöllä. Jos siveltimessä on tuhdisti väri, silloin tulos on melko tumma, mutta kun turhat meikit siveltimestä on poistettu, lopputulos haalemapi. Myös kynän painovoimalla saa hieman muuteltua sävyeroja.




Meille ollaan myös koulussa opetettua,että piirretään kulman rajat aluksia selkeästi esiin alottaen jälleen taivekohdasta ja siiven loppuosasta. Piirrät siis kulmia muotoillen rajat, jotka alat sitten väritteleen varoen.

Kun kulmat ovat meikatut, voit halutessasi käydä ne häivyttelemässä harjalla läpi. Itse harvemmin näin teen, sillä harjaaminen usein levittää väriä turhan paljon, jolloin lopputulos suttuinen. Teen niin varoen itse meikin, ettei sitä paljon häivytellä enää tarvitse.

Kun meikki on häivytelty ja melkein valmis, taputtele irtopuuteri (sori, mulla kuvassa kylläkin kivipuuteri, mut menköön nyt tän kerran) kulmiin.


Tarvittaessa tämän jälkeen laita viimeisetkin karvat kuossiin kulmageelin avulla. Itse käytän väritöntä ripsigeeliä tai Lumenen haalean ruskean väristä kulmageeliä. Värillinen geeli tuo pienen säväyksen kulmiin, toisinaan pelkkä kulmageeli voi antaa tarpeeksi sävyä kulmiin (jolloin ei siis kulmameikkiä muutoin tarvita). Jotkut myös kiinnittävät karvat hiussuihkeella.
Lopuksi korosta kauniita kulmiasi valokynällä. Itse en tuo valokynää etuosaan, koska en halua ollenkaan korostaa melko isohkoa otsaani. Enemmän sitten haluan korostaa kulmia ja silmiäni meikkaamalla kulmaluulle valoa.




Tässä olis sitten minun valmis kulmameikki.

Vasemmalla kahdella eri kulmakynällä meikattu- oikealla Blascon ultamattevahalla meikattu (valokynää ei ole käytetty näissä kuvissa)




Tässä kuvassa molemmat kulmat tehty kahdella kulmakynällä ja valokynää käytetty



Myöhemmin laitan tähän samaan postaukseen niitä "kulmamokia", joita näkee vähän liiankin useasti. Mutta silti korostan,että jokainen saa tehdä millaiset kulmat itse haluaa, kuhan niihin on itse tyytyväinen. Mutta haastan kaikki kokeilemaan uusia kulmamuotoja rohkeasti: muuta kulman pituutta pitemmäksi, lyhemmäksi, kokeile eri sävyjä ja muotoja. Piristyy ilmekin hieman kun kokeilee jotain uutta.

http://web.stagram.com/n/vegas_nay/


Loppuun kyl pakko pahoitella
a) kuoriutuvaa suihkurusketusta
b) meikkivoiteen sävy eroja; jouduin tekeen niin tajuttoman monet kulmameikit, että pohjustus meni aina vähän heittäen tehtynä, ja
c) laamanaamakuvia
d) huulet mustikassa

Tässä siis niitä lupaamiani hyvin yleisiä kulmakarvojen meikkaus virheitä:

1) Kulmien etuosa meikattu liian tummaksi. Tätä kautta kulmat lähentyvät yhteen ja ilme muuttuu synkäksi ja vihaiseksi. Tummin osa aina meikissä tulisi olla reunoilla, lähempänä korvia.


 2) Liian pitkälle jatkuvat kulmat. OK, musta tää ei oo  niin yleinen virhe, kun esimerkiksi tuo edellinen, mutta vinkki, mikä kannattaa noteerata omassa meikkauksessa. Iltameikkiin useimmiten meikkaan pidemmät kulmat kun arjessa, mutta kohtuus kaikessa.
Koulussa olen hyvin hyvin useiden asiakkaiden kanssa suositellut kulmien pituuden lyhentämistä, jolloin ilme heti kirkastuu. Aikuisemmilla naisilla lyhyemmät kulmat virkistävät ilmettä enemmän kuin turhan pitkät (ja mahd. roikkuvat) kulmat.

hieman liian pitkät kulmat (itse asiassa kuvissa ei näytä yhtään pahalta, livenä hieman liian pitkät)
ok pituiset kulmat
LIIAN PITKÄT KULMAT - http://www.boldsky.com/beauty/make-up-tips/2011/eyebrow-dye-makeup-tips-191211.html


3) Usein kulmat meikataan (varsinkin jos kulmissa on/niihin tehdään enemmän pituutta) alaspäin suuntautuviksi. Kulman siiven kannattaa mennä melko suoraan kohti ohimoa, eikä kaartua alaspäin luoden surullisen ja laiskan ilmeen. Varsinkin ne, joilla on luonnostaan raskaat, roikkuvat luomet, pitäkää huoli, ettei kulmat kaarru alaspäin! Ja juuri tästäkin syystä aikuisemmalla naisella kannattaa pätkästä siitä pituudesta pois, jottei kulmat vahingossakaan valahda alaspäin.


4) Liian raamikkaat kulmat. Ei myöskään liian pyöristetyt kulmat oo kivasta. Sen oikean balanssi löytyy vaan kokeilemalla.


Kaunis kiitos ja kumarrus!

PS. Käykää googlettaan kulmien meikkaus kuvia, jopa arvostetut maskeeraajat ja meikkibloggaajat meikkaavat melko jännästi omat kulmassa. Mutta kuten useaan kertaan olen maininnut, jokainen tallaa haluamallaan tavalla. 

6 kommenttia:

  1. Tooosi hyvä postaus! Mullakin on ollut vähän suunnitelmissa tehdä jonkinlainen huumoripostaus kulmakarvoista, mutta en oo vielä ehtinyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. khihi. harmi vaan,et oisin halunnut et noi "virheelliset kulmat" ois viel realistisemman näkösiä, mut menköön ny :)

      Poista
  2. Oooh, tosi hyödyllinen postaus! :)
    Olet kaunis!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä postauksesta! hyviä vinkkejä!!:) ja ihanat ripsenpidennykset sulla!

    VastaaPoista
  4. Alhaalta päi toka kuva siinä on mun mielestä näteimmät kulmat vaikka onki yleisiä "mokia" :P

    VastaaPoista