sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Lumene Bright now korjaava silmänympäryysvoide & peitevoide

Esittelyssä Lumenen uusi korjaava silmänympäryysvoide, jossa mukana myös kevyt peiteaine tummille silmänalusille.

Tuote on suunnattu enemmän aikuisemmalle iholle, näin ollen anti- age- tuote. Silmänympäryysvoide kosteuttaa ja silottaa silmänympäryysihoa. Voide on kevyt ja imeytyy hyvin.
Peiteaine on moussemainen ja kevyt. Peittää hyvin. Sopii erinomaisesti silmänympäryysiholle, mutta myös muualle kasvojen iholle peiteaineeksi. Ainoastaan yksi sävy. 

Tuotteen ulkomuoto on mielestäni ruma. Tuote on isohko valkoinen muovimökäle, joka vivahtaa jokseenkin ysärin tubberware- muoviastioille. Vaikka tuotteen esteettisyys on osa osto- ja käyttötapaa, tuotteen sisältö ja hintalaatusuhde on kuitenin merkittävempiä seikkoja.

Tuote ei sisällä parabeenejä, formaldehydin vapauttajia, mineraaliöljyjä tai synteettisiä väriaineita. Tuotteelle on säilyvyydeksi laitettu avauksesta kaksitoista (12) kuukautta. 

Silmänympäryysvoiteen 12ml INCI:

1. Aqua- liuotin
2. decyl cocoate- pehmentävä, ihoa hoitava aine
3. glycerin- humektantti, liuotin
4. butylene glycol- humektantti, liuotin
5. aluminum starch octenylsuccinate-  Absorbenttiti(=Imee liuenneita tai hienojakoisia dispergoituneita vesi- ja/tai öljyliukoisia aineita) /viskositeetinsäätäjät (=Lisää tai vähentää kosmeettisen valmisteen viskositeettiä)
6. prunus amygdalus dulcis oil (sweet almond oil)- pehmentävä, kosteuttava aine
7. butyrospernum parkii (shea butter)- ihoa hoitava, pehmentävä aine
8. rubus chamaemorus cell culture (cloudberry)- antioksidantti?
9. rubus chamaemorus seed extract (cloudberry)- ihoa hoitava aine
10. ethylhexyl palmitate- pehmentävä aine
phenoxyethanol- säilöntäaine
tocopheryl acetate
ceteth-20
cetyl alcohol
glyceryl stearate
peg-75 stearate
steareth-20
sodium polyacrylate
dimethicone
allantoin
disodium edta
ethylhexylglycerin
algae extract
trihydroxymethoxystearin
sodium benzoate
potassium sorbate
sodium hyaluronate
amorphophallus konjac root extract.

Olen yllättynyt lähiaikoina Lumenen tuotteiden tuoteselosteiden laadusta- ihan hyviä! Ennen säilöntäaineita on mainoksissa ja purkin kyljessä mainittuja vaikuttavia ainesosia, kuten lakkamarjaa- sekä muita pehmentäviä ja hoitavia ainesosia. Lakka on kuitenkin harmiksemme hieman ennen säilöntäainetta (8. ja 9./10.), jolloin voimme todeta aineosaa olevan tuotteessa vain hieman.
Suhteita emme voi tietää, mutta ensimmäiseen säilöntäaineeseen saakka voidaan sanoa ainesosien olevan ns. painojärjestyksessä: ensimmäistä aineosaa on eniten, toista aineosaa toiseksi eniten, jne. Näin voimme jatkaa säilöntäaineeseen saakka, minkä jälkeen tuotteita on todella pieni määrä (koska säilöntäaineen osuutta kosmetiikkatuotteissa on säädelty mm. laissa) = lähes mitätön. Säilöntäaineen jälkeiset aineosat voivat olla missä tahansa järjestyksessä.

Lakka vetoaa suomalaisiin suomalaisena pohjoisen marjana. Kuitenkin kannattaa tsekata näiden lisäksi edellä olevat manteliöljy(6./10.) ja karitevoi (sheavoi)(7./10.), jotka ovat kosteuttavia, ihoa hoitavia ja pehmentäviä ainesosia.

Tuotteessa ei ole ollenkaan hajusteitta, mikä olisi voitu mielestäni mainita mainoslauseena purkin pakkauksessa. Mainittiinhan siinä myös, että"Tuote ei sisällä parabeenejä, formaldehydin vapauttajia, mineraaliöljyjä tai synteettisiä väriaineita.". Toisaalta harvempi silmlänympärystuote sisältää hajusteita, sillä silmänympäryysiho on ohutta ja alueen ärsytyksiä pyritään välttämään.

Lähteet:
Lumene
Euro- lex
Inci- haku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti