sunnuntai 4. marraskuuta 2012

kotikauneushoitoja pienellä budjetilla

Olen suuri kosmetiikan kuluttaja. Tykkään kokeilla uusia tuotteita ja uusia hoitoja. Kuukauden menobudjetin rääppimisen jälkeen sitä aina shokeroituu, kuinka paljon yksi ihmiseen saa kulumaan rahaa kosmetiikkaan ja hoitoihin!
Kesän jälkeen olen saanut mun kosmetiikkabudjetoinnin positiivisen alas. Onhan siihen vaikuttanut monikin tekijä, mutta on sitä parempi mieli nyt kun mm. kesän alussa.

Tietenkin summaan on vaikuttanut mm. se,että minulla ei enää ole ripsipidennyksiä, joten niiden kuukausittaiseen huoltoon ei mene se 50-100e. Tietenkin rahaa menee nyt toisinaan tekoripsiin, mutta vain harvoin ja juhlissa moisia käytän. Sanotaan,et ostan 2-3 ripset kuussa, eli n.20e yhteensä.
Ok myönnettäköön, että ostin Citydealista pikkujouluksi ripsipidennyslahjakortin (40e), mut en ole vielä varma ylläpidänkö räpsyjä sitten sen jälkeen.

kesällä ripsihuollon jälkeen


En ole myöskään käynyt muissa hoidoissa, kuten kasvo- tai happohoidoissa, koska niitä tehdään niin useaan otteesene koulussa + voin pyytää koulukaverin sit toisinaan tekeen mulle hoidon halutessaan (ei tietenkään koulun tiloissa tai koulun laitteilla). Esim. kasvohoidoissa olisi ihanteellista käydä kerran kuusa, jota en ole koskaan tehnyt, mut sanotaan,että kävin n.4-5 kertaa vuodessa. 1 kasvohoito maksaa n.50-100e, eli n.400e/vuosi mulla.Kasvohoidon voi tehdä itsekin tai kaverin kanssa kotona (voisin tehdä moisesta postauksenkin). 
En myöskään ole käynyt suihkurusketuksessa kesän jälkeen. Viime kesänä taisin käydä n.3 kertaa kyseisessä hoidossa. Yksi suihkurusketus maksaa n.30e. Nyt rasvailen päivettävällä rasvalla kroppaani itse ja vain jos jaksan, niin kerran viikossa tai juhlien tullen. 1 itsestään ruskettava purkki maksaa n.10e ja jos aktiivisesti haluan olla hieman päivettynyt, niin käytän 2 purkkia/kk, eli 20e/kk. Kun itse päivettää hipiään ja haluaa sen kauniin ruskean sävyn, MUISTA; a), kuoria iho hyvin (kotitekoisella kuorintavoiteella) ja b) kosteuttaa ihoa ennen ja jälkeen päivettämistä hyvin.
Käsi- ja jalkahoidon voi tehdä kaverille ja sit taas kaveri sinulle. Peruskäsi- ja jalkahoidot ovat todellakin aivan PERUShoitoja, eli ei sen monimutkaisempia kun itse vois kotona tehdä. Ellei sit ole jotain ongelmakohti, kuten kovettumia ja rakkuloita. Kynnetkin kasvavat paremmin, kun niiden päälle ei laiteta kasaa geeli- tai akryylimassaa ja voit mielialan mukaan vaihtaa kynsilakan väriä ilman,että kestolakkauksen kirjava punainen ei meinaa peittyä omilla lakoillasi.

Rupeen kohta kuullostaan joltain hipiltä, jonka mukaan ainoastaan kotikonstein tehty hoito on ainut oikea vaihtoehto xD
Ei pelkoa! Käviin kyllä hoidoissa, vaikka joka päivä, jos vaan se raha kasvais puissa. Ja on se kiva käydä toisinaan laitatuttaan kynnet pikkujoulujuhliin, mutta kannattaako ne käydä huoltamassa useampaan kertaan kuussa. Toiset eivät saa päivässä yhtäkään lämmintä ateria, jopa Suomessa, ja toisilla on selkeästi liikaa rahaa kynsiinsä (tämä siis vain esimerkki, älkää vetäkö hernettänne liian syvälle nenäonteloihinne).
Miksi siis käytämme näin paljon rahaa kosmeettisiin palveluihin ja kosmetiikkaan? Jotta itseluottamus kohenisi ja persoona tulisi paremmin esiin? Näistäkö asioista, ripsihuolloista ja kynsilakoista, minun persoonallisuuteni ja itseluottamukseni ovat tehty? Toivottavasti ei.

Juujuu, mennääs enemmän positiivisiin ja vähemmän syyllistäviin aiheisiin, eli kotikauneushoitoihin.

Tänään kylmävahasin ja nypin kasvokarvani kaupan liuskoilla, pesin normaalin aamupesun ja laitoin kasvoille sekä keholle eteerinen öljy + oliiviöljy seoksen päiväksi vaikuttamaan. Kasvoihin ja keholle laitoin Palmarosa eteeristä öljyä, mikä auttaa kuivaan ja tulehtuneen ihon hoitoon, tuhoaa mikrobeja ja keventää mieltä.

"Palmarosa on kukkaistyylinen hienostunut tuoksu, joka vahvistaa ja elvyttää hermoston toimintoja sekä kohottaa ja keventää mielialaa. Voimakkaasti antibakteerisena öljyä se tuhoaa viruksia ja bakteereja ja parantaa tulehtunutta ihoa. Se myös tasapainottaa talineritystä sekä parantaa vanhoja arpia ja katkenneita verisuonia." Frantsilan info-lehtinen.laita pipo tai huivi öljytyn tukan päälle, niin et suttaa koko kämppää. Heitä pipo/huivi tämän jälkeen pesuun. Näin voit antaa öljyn muhia myös yön yli halutessasi. Punaiset kohdat huulten ja kulmien alueella johtunee kylmävahauksesta.

Hiuksiin laitoin samankaltaisen (eri eteerinen öljy) seoksen muhimaan. Hiuksiin laitoin greippi eteeristä, mitä myös aijon laittaa illalla koko keholle.
Kun öljyt ovat koko päivän muhineet kasvoillani ja päänahassani, teen hunaja-vihreätee-sokeri-oliiviöljykuorintaseoksen ja painun suihkuun. Kyseisen kuorinta-ohjeen löydät täältä, mutta itse tällä kertaa lisään vielä vihreän teen lehtiä (käytettyjä, eli join päivällä vihreetä teetä ja käytän jämät kuorinnassa).

Saatan myös kuivaharjata kehoni ennen suihkuun menoa (toisaalta kuorinta jo itsestään kyllä poistaa kuolleen ja turhan ihosoluken ihon pinnalta). Samaisella kuorinta-aineella käyn koko kropan ja kasvot (kasvot joko hellemmin, kun se on ohuempaa ihoa kun muualla kehossa ja sokeri on aika rajua ja kovaa kuorintaainetta tai tehden kasvoille oma kuorintaseoksen ilman sokeria,sillä jo vihreän teen rakenne kuorii tarpeeksi kasvojen ihon).
Suihkun jälkeen teen taas eteerinen öljy + oliiviöljyseoksen ja levitän sen koko keholle, paitsi kasvojen iholle (koska siellä oli jo kys. seos enkä halua tukkia ihohuokosia yön ajaksi).
Illalla kehon öljyseokseen sopisi todella hyvin laventeli, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä ja se sopii juuri ennen nukkumaan menoa. Mutta itse taidan laittaa greippiä, joka mm. poistaa selluliittiä ja virkistää."Greippi on raikas sitrustuoksu, joka ehkäisee ja lievittää masennusta ja laukaisee jännitystiloja. Nesteitä poistavana greippi soveltuu hieronnassa selluliitin ja liikalihavuuden hoitoon". Frantsilan info-lehtinen.

Näitä päiviä pidän n. kerran kahdessa viikossa. Näin keho saa todella hyvin kosteuttavan ja ravitsevan hoidon ja halvoin hinnoin! Hoito on ihanteellinen varsinkin näinä alkutalven aikoina, kun sää, tuuli ja vuodenaika kuivattaa ja sumentaa ihoa.

1 oliiviöljypurkki maksaa n.5-10e
1 sokeripussi n.1-2e
1 prk hunajaa n.4-6e
1 eteerinen öljypullo (riippuen öljystä) n.10e

Ja tämä määrä riittä koko kehon kauneudenhoitoon ainakin 2-4 kuukaudeksi (eteerinen öljy riittää väh. vuodeksi).
Sanon vaan, kannattaako maksaa joka kuukausi hoitolan hoidosta, kun sen voi tehdä välillä myös kotikonstein helposti ja luontaisesti? Tietenkin sitten, kun itse perustan oman hoitolan, suosittelen ainoastaa minun tarjoamiani hoitoja, mutta nyt eletään opiskelijabudjetilla.

1 kommentti:

  1. mun kulut 8kk aikana kauneudenhoitoon on ollu 7e ripsiväristä!

    VastaaPoista