maanantai 9. syyskuuta 2013

Clinique

Päästään taas seuraavan hyvän tuotesarjan pariin ja hieman paneutumaan heidän ideologiaansa.
Vuorossa olisi yksi omista lemppareistani- Clinique.

Clinique on täysin hajusteeton kosmetiikkasarja. Sarjan tuotteet eivät siis tuoksu millekään, ehkä tuoksahtavat jopa hieman tunkkaiselle tummelille (kuten eräs asiakas kerran tokaisi).

Onhan se kiva, että tuotteiden ylellisyys tulee esiin mitä kiehtovimmissa tuoksuyhdistelmissä.  Tuoksussa on kyllä puolensakin. Tuoksusta voi päätellä esimerkiksi tuotteen mahdollisen pilaantumisen. Yleensä jos kosmetiikka tuoksuu ummehtuneelle, niin voit surutta heittää sen pois. Kuten mainitsinkin, Cliniquella on luonnostaan jo omanlaisensa ummehtunut tuoksu, joten avauspäiväys kannattaa merkata esim. tussilla tuotteen kylkeen.

Clinique ideologia perustuu 3-step- ihonhoitoon. Huomiona, että tämä 3-stepohjelma pohjautuu sille, että olet tätä ennen joko poistanut meikkituotteet niille tarkoitetuilla tuotteilla (, joita myös löytyy Cliniquelta) tai et käytä meikkiä ollenkaan.

1. step on puhdistaa kasvot puhdistustuotteella veden kanssa emulgoiden. Ihonpuhdistustuotteita löytyy ihotyypille omanlaisensa (löytyy niin nestemäisessä muodossa kuin myös palasaippuana).
2. stepvaihe on puhdistaa kasvot kasvovedellä. Kasvovesiäkin löytyy jokaiselle omansa. Cliniquen kasvovedet sisältävät salisyylihappoa, mikä kuorii ihon pintaa hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Sarjalta löytyy myös täysin salisyylihapoton ja alkoholiton kasvovesi herkimmille ihoille. Alkoholiakin kasvovesistä löytyy, mutta ainoastaan säilöntäaineena, eli alkoholi ehtii haihtua iholle tuotaessa. Koska kasvovedet sisältävät kuorivan ominaisuuden, älä hinkaa kasvovesivanulla kasvojen ihoa useampaan kertaan, vaan käy kasvovedellä kasvojen alue kerran läpi ja siirry seuraavaan vaiheeseen.
3. stepissä kosteutetaan kasvojen iho kosteusemulsiolla. Näitäkin Cliniquelta löytyy erilaisia eri ihotyypeille. Nämä ovat Cliniquen isoja keltaisia neliömäisiä puteleita.

Cliniquen ideologian mukaan tämä kuuluisi kaiken ihonhoidon pohjalle. Jos tarvitset ihollesi lisä tekijöitä, kuten lisäkosteutusta, kiinteytystä, liftausta, kirkastusta tai silottavuutta, ym., niin  3- stepvaiheen kosteusemulsion päälle tulisi lisätä tämä tarvitsemasi tuotte.

Usein muissakin Cliniquen kasvorasvoissa on tarpeeksi kosteutta lähes atoopisellekin iholle, joten 3-stepvaiheen kosteusemulsio voidaan korvata muulla Cliniquen kasvorasvalla.

Cliniquelta löytyy moneen ongelmaan ja tarpeeseen erilaisia kasvovoiteita, mutta jotta ihohoidon yksilöllisyys tulisi esiin parhaiten Cliniquelta löytyy lähes aina eri ihotyypeille omanlaisensa koostumuksensa tuotteesta. Nämä ihotyypit on merkattu pahvilaatikoiden päälle numeroin: 1,2,3 ja 4.
1. on herkälle ja/tai (erittäin) kuivalle iholle
2. kuivalle ja/tai normaalille iholle/pintakuivalle sekaiholle
3. sekaiholle
4. rasvoittuvalle iholle

Nämä kategoroinnit olivat kärjistettyjä, joten lue tarkasti Cliniquen pahvilaattikko tai kysäise myyjältä varmistaaksesi oikea tuote ihotyypillesi.
Tuotteessa voi olla myös merkintä "1,2,3,4", mikä kertoo, että tuote sopii kaikille ihotyypeille.
Orjallisesti ei tarvitse noudattaa numeromerkintöjä, vaan etsi itsellesi ja omalle ihotyypillesi ominaiset tuotteet Cliniquen ihonhoitosarjasta.


Vaalean punainen Moisture surge lisää iholle kosteutta ja mielestäni myös hieman rauhoittaa. 
Anti-blemish on epäpuhtaan ihon hoitosarja.
Superdefense on +25- vuotiaiden suojaava, antioksidanttinen ikääntymisen enismerkkejä ennaltaehkäisevä tuote. Superdefensen päivävoiteissa on korkea suojakerroin 25, myös silmänympäryystuotteessa.
Youth surge auttaa korjaamaan ikääntymisestä johtuvia ongelmia, lisää ihon nuorekkuutta ja pehmentää juonteita ja ryppyjä.
Repairwear uplifting- sarja on liftaavaa ja kiinteyttävä tuotesarja.
Even better puolestaa uudistaa ihoa ja vaalentaa ihon pigmenttimuutoksia kuten maksaläiskiä.
Redness solutions auttaa herkän ja/tai couperoottisen ihon punaisuuteen.
Turnaround taas kirkastaa sameaa ja väsynyttä ihoa. 

Lähes kaikilta yllämainituilta sarjoilta löytyy vähintään päivä- ja yövoiteiden lisäksi oma seeruminsa.
Cliniquelta löytyy myös useampaa erilaista silmänympäryysvoidetta jokaiselle tarpeen vaatiessa omansa.

Tuotesarjalta löytyy myös 7 day scrub- kasovejen kuorinta, jota voi nimensä mukaan käyttää seitsemän päivää viikossa. Itse henkilökohtaisesti suosittelen kuitenkin kuorintoja käyttämään harvemmin, noin 1-2 kertaa vikkossa ihotyypistä riippuen.
Myös kasvonaamioita löytyy Cliniquelta useampia (kosteuttava, kirkastava, ym.).
Cliniquelta löytyy myös vartalonhoitotuotteita, jotka useimmiten löytyy omalta hyllyltään kellertävistä purkeista punaisten tekstien kanssa.


Cliniquelta löytyy myös melko laaja valikoima meikkejä. Pääasiassa tunnetuimmat meikit Cliniquelta ovat varmasti meikkivoiteet, -puuterit ja irto- sekä kivipuuterit. Myös ripsiväriskaalasta löytyy monille mieleisensä maskara (löytyy myös kaksi erilaista  39-asteista ripsaria- kestää vesisateet ja kyyneleet, mutta huuhtoutuu pois 39-asteisella vedellä). Haluan vielä tässä vaiheessa muistuttaa, että myös kaikki Cliniquen meikit ovat täysin hajusteettomia ja sopivatkin useimmiten myös herkkäihoisille käyttäjille.

Joitakin syksyn 2013 uutuuksia tsiikailin jo netin kautta, mutta parin viikon päästä uutuuskoulutuksessa kuulen enemmän.

Omat kokemukset Cliniquesta:
* koko 3-step ihonpuhdistusvaiheet: 2 puhdistusemulsiota, 2 kasvovettä, 2 kosteusemulsiota. Käytän toisinaan kyseistä kasvojen puhdistusainetta, mutta tällä hetkellä (ja ehkä ainiaan) kakkos kasvovettä. Kosteutusemulsioista ihan miellyttävä kokemus, mutta itse haluan voiteelta vielä enemmän.

** meikinpuhdistusaineet Rinse- off foaming cleanser ja Take the day off cleansing balm. Ensimmäiseksi mainittu Rinse- off foaming cleanser on aivan paras meikinpoistoaine! (ei silmämeikkinpoistoon). Poistaa jopa Blascon vahameikit !!

*** Superdefense- tuotesarja pintakuivalle sekaiholle. Loistava tuotesarja, josta minulla on tällä hetkellä kaikki mahdolliset purnukat kokeilussa (päivävoide, yövoide ja silmänympäryysvoide).

**** Silmänympäryystuotteista All about eyes, All about eyes rich ja Superdefense. All about eyesin kevyempi on omaan mieleeni parempi, vaikka melko kuivan silmänympäryysihon omaankin. Miinusta, että tuotteet ovat purkeissa eikä helpommin annosteltavissa tuubeissa. Superdefense vasta kokeilussa.

***** Irtopuuteri. Suurin löytämäni irtopuuterirasia. Näin ollen myös melko edullinen ja laatuunsa nähden koko rahan arvoinen. Ei kuitenkaan kaikista hienojakoisin irtopuuteri mitä olen kokeillut.

****** Ripsivärit: High lenghts mascara ja High impact mascara. Erottelevat, pidentävät ja pitävät maskarat arkikäyttöön. En ainakaan hetkeen vaihda!

******* Kulmakynä Superfine liner for brows kahdessa sävyssä. Pidin älyttömästi! Näillä saa helposti tehtyä upean luonnollisen kulmameikin. Apuna voi käyttää kulmakarvasivellintä, jos haluaa oikein kapeat kulmat/kulmien kärjet. Kynä soveltyy myös silmämeikkiin hyvin.

******** Luomiväripaletti oheislahjaksi, pikkukoko. Luomiväreissä ei tarpeeksi pigmenttiä minun makuun. Omat silmäni eivät myöskään pidä Cliniquen luomiväreistä, vaikka ovatkin täysin hajusteettomia.

3 kommenttia:

 1. Superfine liner for brows on tosi hyvä tuote! Harmi kun omani just loppui :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin myös, mut ite tykkään oikein siisteistä ja ohuista kulmista, joten käytän sivellintä apuna ja/tai blascolla vedän kulmien loput. Laitatko muuten tolla kulmat ennen vai jälkeen (irto)puuteroinnin?

   Poista
 2. mä luen kahta blogia, sun ja kiran. Kummallakaan ei oo mitään lukemista eikä mitään siistejä kuvia. KAKKAA! kuvia vaikka vessa-rempasta, puppesta, janista... ei sun sukkahousuista ja purkeista.

  ps. sorry, univelkaa on kertyny :D

  VastaaPoista