maanantai 17. syyskuuta 2012

Biotherm skin enrgetic yövoide

Viikko sitten tipahti luukusta Kicksin jäsenlehti, jonka mukana tulee mulle aina se -20% kuponkeja ja muutama 2,50euron arvoinen lahjakortti (riippuen kuinka paljon oon tehnyt kys. kauppana ostoksia).

Nyt olin jo aikoja sitten päättänyt käyttää alekuponkini kyseiseen Biotherm skin enrgetic yövoiteeseen (n.60e/50ml).Oon aikaisemminkin käyttänyt kyseistä yövoidetta ja samaan sarjaan kuuluvaa päivävoidettakin (sitä sitten myöhemmin, kuhan seuraavat alekupongit tulee :D ) positiivise mielin.
Tuotteen takakannessa luvataan kosteutta ja palauttavuutta (mitä sitten tuo jälkimmäinen ikinä tarkoittaakaan). Pääasiassa tuote kosteuttaa ja pyrkii virkistämään väsynyttä, sameaa ihoa. Tuote sisältää ohjeiden mukaan 97,5% raaka-aineista olevan luonnollista alkuperää (jälleen kerran, mitä lie tarkoittaakaan käytännössä) >> googletin sanan "raaka-aine luonnollista alkuperää" ja löysin tältä sivustolta tällaisen lausahduksen;

Luonnollista alkuperää: raaka-aine, joka saadaan luonnosta ja muunnetaan joko fysikaalisilla tai kemiallisilla menetelmillä toiseksi aineeksi. Tällaiset aineet voivat olla ihmis- ja ympäristöystävällisiä, mutta voivat myös vahingoittaa ihoa tai ympäristöä.

Kuten viittauksessakin mainitaan; otetaan luonnon raaka-aineita ja muutetaan ne omaan käyttöön tarpeellisiksi. Tällaihan tehdään iso osa muutoinkin kosmetiikan tuotteista. Miksi se on siis mainittu erikseen? Mitä nuo loput  2,5% sitten on

Tuotteessa myös mainitaan 100% luonnollinen tuoksu (?) ja kissankokoisin kirjaimin; "EI SISÄLLÄ PARABEENEJA, MINERAALIÖLJYJÄ EIKÄ KEINOTEKOISIA VÄRIÄINEITÄ". Ok, en ole itse vielä niin paljon perehtynyt kosmetiikan maailmaan, että osaisin sano hyvät ja huonot puolet parabeeneistä ja mineraaliöljyistä (mitkä molemmat mun mielestä ainakin tällä hetkellä on enemmänkin hyvä juttu, kun huono???). Hyvää on, ettei tuote sisällä lisättyjä keinotekoisia väriaineita.

Ok, pääsin eroon pienestä tarrasta paketin muoveissa, joka kaikenkukkuraksi oli ainut teksti suomeksi koko paketissa!

Siirryin plärään itse tota pahvipakettia ja mietin, mikä noista useista numeroyhdistelmistä kertookaan sen tuotteen eräpäivän. Opettaja mainitsi,että nyky Suomen lainsäädännön mukaan jokaikisessä kosmetiikan tuotteessa tulee olla jossain (itse putilossa, pahvipaketissa, muovissa tai infolehtisessä) päiväys, jolloin tuote menee vanhaksi. >>> Googlettaan.
Löysin tiedon, että M numeron perässä tarkoittaa kuukausia, minkä tuote tulisi kestää sen avattua. Minun tuotteessa lukee 12M, eli 12 kuukautta. Ok, no hätä; käytän varmasti tuotteen ennen sitä.
Hienoa myös oli, että tämä merkintä "12M" oli niin itse purkissa kuin myös pahvipaketissa, eikä ainoastaan siinä infolehtisessä pikkupräntillä, mikä lopulta puolivahingossa vähintään päätyy roskiin. Nyt jos haluan olla oikein pilkunviilaaja, merkkaan purkkiin tussilla/tarralla päiväyksen, jolloin olen tuotteen avannut. Ehkä mulle riittää merkiksi tää blogikirjoitus (17.9.2012).

Dodiih, seuraavaksi siirrytään paketin sisällä tulleeseen infolehtiseen. Avaan lehtisen, eikä sieltä ylläripylläri löydy sanaakaan suomeksi. Vaikka mulla on keskitason ellei parempikin englannin osaaminen, kosmetiikan hienot sanat vaan takertuvat mun aivolohkojen seinämiin muodostaen aina vain useampia ja useampia kysymysmerkkejä.
Hetken tuumailun jälkeen huomaan,että kyseinen infolehtinen ei edes koske mun ostamaa tuotetta, vaan sarjaan kuuluvan seerumin ohjeita. Siis mitä hittoa!!
Ajattelin, että ok, tää on ihan kiva tapa mainostaa sarjan muitakin tuotteita, mut ois se kiva tietää paremmin tästä ostamastani tuotteesta! Infolehtisessä keskitytään selkeesti seerumiin, mutta lehtisestä löytyy kyllä kuva mun putelin muotoisesta figurista, mut ton nimeä en kyllä löydä mistään tekstin seasta. Jännä. On jännä.

Ok. Miks mun fiilikset tän tuotteen kannalta hieman latistui? Noh, toivotaan, että INC- lista luo toiveita ja positiivisuutta.

INC

AQUA
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
OLEA EUROPAEA OLI
PROPANEDIOL
DICAPRYLYL CARBONATE
GLYCERIN
GLYCERIN STEARATE
ALCOHOL
UNDECANE
PENTYLENE GLYCOL
CETERYL ALCOHOL
SODIUM STEAROYL LACTYLATE
SILICA
TRIDECANE
TOCOPHEROL
CAPRYLYL GLYCOL
XANTHAN GUM
LIMONENE
VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) SEED OIL
RUSCUS ACULEATUS EXTRACT
CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL
SODIUM OHYTATE
VITREOSCILLA FREMENT
CITRUS MEDICAL LIMONUM PEEL OIL
HYDROGENATED VEGETABLE OIL
MALUS DOMESTICA FRUIT CELL CULTURE
BRASSICA OLERACA ILTALICA SPROUT EXTRACT
DEXTRIN
GERANIOL
HYDROLYZED SOY PROTEIN
POLUGONUM FAGOPYRUM EXTRACT
CITRAL
CAMELLIA SINENSIS EXTRACT
BENZYL ALCOHOL
LINALOOL
PARFUM

Huhhuh, olipa paljon!!

Mut ymmärtääkseni tässä on just se ero kalliimpien ja halpojen merkkien kanssa. Tavallaan saattaa olla samat aineet, ehkä hieman eri järjestyksessä, mutta kalliimmassa on kyllä sitten sitä tavaraa ja yleensä se on myös iholle hyvää tavaraa.

Mitä enemmän tuoteessa on jotain INC-listan ainetta, sitä ylempänä tuotelistalla se on. Usein katsotaan vaan se 5-10 ensimmäistä ainetta INC-listalla, ja niin aijon minäkin tehdä. Tietenkin jos olet hajusteallergikko, niin katso tarkasti koko lista. Ja nykyään parfum sana voi olla jonkin muun sanan "alla", että vaikkei listalla suoraan lie "parfym/parfum"ym.", niin se ei tarkoita sitä, etteikö tuotteessa olisi hajusteita. 

Katson nyt ainakin 5 ensimmäistä ja avaan ne INC-sivuston avulla.
Kello alkaa olla jo sen verran, etten ehdi ainakaan tänä iltana enempää avamaan, kun pitää jaksaa huomenna mennä kouluun opiskelemaan kasvohoidon perusteitakin (jej!).

AQUA - vettä

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE -ihoa hoitava aine, hajuste, hajua tai makua peittävä aine pehmentävä aine, liuotin (heti kakkosena hajuste!!)

OLEA EUROPAEA OIL - pehmentävä aine

PROPANEDIOL- liuotin, viskositettinsäätäjä(?)

DICAPRYLYL CARBONATE - ihoa hoitava, pehmentävä aine

Ihan jees aineita siis, mitä nyt mahd. hajuste tossa tokana jo. Mut kun tonne INC-sivustolle laittaa ainesosan nimen, niin sieltä tulee usein tollanen liuta asioita, mitä aine tekee. Että siis tekeekö se aine kaikkea noita, vaan valikoidusti tietyn tuotteen suhteen vai kuinka? Eli voihan toi kys. ainesosa vaan hoitaa ihoa, muttei tuo hajusteita mukanaan vai voiko näin olla? Pitää kysellä opettajalta :)

Mutta otin siis tuottee nyt käyttöön ja tsiikailen auttaako se vähän valmistamaan mun ihoa tulevalle syksylle ja talvelle. Tykkään kyl tuotteen koostumuksesta (kevyt voidemainen, tuhdimpi kuitenkin kuin päivävoide), imeytyvyydestä (imeytyy melko helposti, mut jättää kyl pienehkön kalvon/tahmaisuuden kasvoille. Mut mitä tuo nyt yöllä/illalla haittaakaan. Mut ei oo mikään naamio, kuitenkaan) ja hajusta (hedelmällinen, tavallaan melko voimakas).  Nyt vaan käyttöjen jälkeen odotetaan mahdollisia tuloksia :)

Öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti