maanantai 26. maaliskuuta 2012

Solarium

Kävin tänään elämäni ensimmäistä kertaa solariumissa eli solkussa.
Ajattelin käydä n.3 kertaa ennen kesäkuuta solkussa, koska muutamien infojen mukaan se tekee iholle kerroksen, jolloin mun iholle ei tuu kesäisin niin herkästi aurinkoihottumaa.

Aurinkoihottuma on kuin tuhkarokko tai muu rokko; se tulee iholtaan herkille ihmisille (vaalea ihoa, paljon luomia, herkästi palava) ja ilmentyy kutiavina näppyinä. Mulla on mennyt kahtena edellisenä kesänä noin viikko piloille, sillä oon ryvennyt ihottuman takia sisällä pimeässä ja rampannut yötä myöten kylmissä suihkuissa, jotka mun tapauksessa lieventää kammottavaa kutinaa ja poltetta. Aurinkoihottuma voi tulla, vaikak käyttää aurinkosuojia oikein.Tietenkin kaikkialla suositellaan,et otettais yhteyttä ekaks ihotautilääkäriin, ennen ku alkaa itsekseen hoitaan aurinkoihottumaa. Mie en kylläkään ainakaan vielä ole käynyt ihotautilääkärillä, enkä nyt aijokaan sinne mennä vielä, ellei mitään ihmeempää ilmeennyt. Mulla on herkkä iho, joka on erittäin altis ihosyövälle. Minulla on erittäin vaalea iho, joka palaa todella herkästi, mulla on paljon luomia ja luomia tulee vuodessa n.10-15kpl lisää. Onneks mikään luomi ei ole värikäs, ei roiku tai muutoinkaan ole luonnottoman näköinen, tai muuten kiikuttaisin ahterini erittäin pikaisesti ihotautilääkärille. Mut kuten sanoin, vielä ei ole ollut tarvetta.

Solariumiin valmistautuessa iholla ei saa olla meikki eikä muitakaan voiteita. Koneeseen asetetaan aika, mennään vähissä vaatteissa makamaan koneeseen, kansi kiinni ja silmälaput paikoilleen. Ensikertalaisen suositellaan olevan solkussa n.10min, itse olin n.12min. Aina välillä kannattaa tarkistaa kehon ihoa, sillä jos mistään kohtaa alkaa punoittamaan, lopeta toiminta heti. Iho ei siis saa punoittaa ollenkaan! Kun aika loppuu, kone lopettaa toiminnan tai painat stop- nappulaa. Melko hyvät ohjeet yleensä noissa solkuissa on, ja voihan sitä aina yrittää kysyä joltain apua.

En tiedä, kuinka kauan pitäisi olla väliä seuraavalle solkkukerralle, mut mie taidan käydä 1-2viikon päästä uudestaan. Solkussa saa käydäå Suomesa max. 10kertaa vuodessa. Yleensä moni käykin muutaman kerran ennen kesää, jotta iholle tulee "rusketuspinta", minkä kautta se myös alkaa herkemmin ruskettumaan kesän alkaessa (eikä just palaan). Varoituksena kuitenkin; solkussa käyminen lisää ihosyövänriskiä 75% !!!! Ja liiallinen, jatkuva käyttö vanhentaa!
Illalla käyn vielä suihkussa ja voitelen kosteuttavaa rasvaa koko keholle.

Solkussa käyminen lisää nuoremmilla D-vitamiinin tuotantoa, mitä siis saadaan myös auringosta. Netissä myös kerrotaan,että pieinä määrinä se voi edistää ihon hyvinvointia; kuuriluonteisesti akne-, rasvaiselle tai herkälle iholle. Itse siis aijon vaan tehdä kuuriluontoisesti mun herkälle hipiälle. Enkä aijo kesällä maata auringon alla, itseasiassa pyrin välttämään sitä parhain keinoin. Maksan mielummin itselleni muutaman kympin suihkurusketuksen, kun että saisin ihosyövän tai lerppuvan kaulan moisesta auringonpalvomisesta. 

Onko kellään muita jippoja tai vinkkejä moisesta aurinkovoimakoneesta? Mutta olipa kokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti