sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kotitekoinen kuorinta kasvoille

Mulla on kaikki kaupasta ostamat kuorinnat loppuneet, enkä aijo ostaa seuraavaksi mitään hätähätä- kuorintaa, vaan haluan perehtyä enempi noiden mömmöjen maailmaan ja ostaan oikeesti hyvän tuotteen kokeiluun.
Mutta toisaalta kun moinen kuorinta maksaa maltaita (väh.10-20e purkki), niin kotitekoinen kuorinta ei kuullosta tässä vaiheessa yhtään pahalta idealta.

Googletin hetken aikaa ja iskin muovipyttyyn seuraavat ainekset; öljyä, hunajaa, lime ja sokeria.

Laitoin
n. 4rkl öljyä
n. 3rkl hunajaa
n. 1 lime puristettuna (melko turha) ja
1,5 - 2dl sokeria.



Laita ekaks öljy, jotta hunaja irtoaa lusikasta paljon paremmin. Sit sekoitetaan ainekset ja halutessaan annetaan viileentyä hetki jääkaapissa, jonka jälkeen isketään kasvoille vaikuttteleen. Koska tosta määrästä tulee törkeen paljon (about 3-5 henkilölle kasvokuorinnat), niin kuorin lopulla mömmöllä koko kehon suihkun yhteydessä. Mukaan voi heittää eteeristä öljyä, mut itse jätin sen tästä pois kun toi lime oli vähänniinko extrana.

Itse annoin vaikuttaa n. 5minuuttia kasvoille ja juoksin sen jälkeen suihkuun. Suihkun yhteydessä hiero mömmöä kevyesti pyörivin liikkein (vältä herkkää silmänympäryysihoa!).Suihkun jälkeen voit jättää öljyn iholle vaikuttelemaan päivän ajaksi. Jos kuitenkin oot menossa jonnekin tai meikkaamassa, niin puhdistaisin öjyt kasvovedellä pois ja laittaisin päivävoiteen kasvoille, koska öljy kestää imeytyä ja saattaa jättää ihon öljyisen tuntuiseksi ja näköiseksi. Mut jos on kotipäivä, niin anna suihkunjälkeen öljyn ravita kasvojen ihoa.

Hunaja kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee. Hunaja myös sopii kaikille ihotyypeille ja moneen käyttöön.
Sokeri puolestaan kuorii kuolleen ja huonon ihon pois ja tekee ihosta sileän ja tasaisen.
Öljy taas ravitsee kuivaa ja epäpuhdasta ihoa. Öljy kuitenkin tukkii ihohuokoset, joten yöksi en suosittele sitä laitettavan. Laita aamusta ja anna vaikuttaa koko päivän. Illalla pese kasvoilta mahdolliset öljyt pois.

Tää on niin mun juttu! Näitä alan kyllä sovelteleen ja tekeen himassa enemmänkin.



Tykkään Garnierin body scrubista, joka maksaa riippuen kaupasta n.8-10e eikä kestä ihan kauheen kauaa mun käytössä (scrubaan kehon n.1-2 kertaa viikossa). Sanotaan, että kestää n. kuukauden toi purkki (paskat, 2 purkkia menee kyl kuukaudessa, varsinkin kesäisin!).
Eli n. 8 euroa x 2 = 16 euroa/ kuukausi

1 kilo sokeria maksaa n. 1euron
1 purkki hunajaa n. 4euroa
öljy pullo n. 4 euroa

yhteensä kotitekoinen kuorintavoide = n. 9 euroa ja tämä riittää useaksi kuukaudeksi. Sokeri on varmaan se, mitä tulee ostettua sit tarpeen tulleen enempi. Sanotaan heittämällä, että yhdestä sokeripaketista riittäis n. 8-10 kuorinta kertaan. Jos haluaa tuhdimpaa kuorintaa, heittää sekaan merisuolaa (ei oo mun iholle hyväksi).

En voi kun suositella kokeilemaan!



Netistä löytyy kasoittain vinkkejä. Tässä hyvin eriteltynä useampi suomi24- keskustelupalstalta;


HIUKSET

Laita hoitoainetta latvoihin ennen shampoopesua. Tämä tekee hiuksista tuuheammat.


Vaalennettua hiuksia saa, kun laittaa sitruunaa viimeiseen huuhteluveteen.


Tehohoitoa hiuksille voi antaa oliiviöljykäsittelyllä. Hiero pieni määrä öljyä kuiviin hiuksiin ja kiedo pään ympärille lämmin, kostea pyyhe. Laita muovimyssy päälle ja anna öljyn vaikuttaa 10-15 minuuttia. Pese sitten hiukset shampoolla ja huuhtele normaaliin tapaan.


Jos omistat vaaleat hiukset, laita niihin sitruunaa, niin niistä tulee kiiltävät.


Jos omaat luirun ja ohuen tukan, niin laita yöksi kaikki hiukset KORKEALLE ylös päälaelle kiinni nutturalle, aamulla kun avaa niin kuohkeat, paksun näköiset hiukset ovat valmiit! Jos haluaa, voi laittaa nutturaan myös papiljotteja, niin tulee myös taipuisat hiukset.


Hiustenhoitoainetta ei kannata levittää lähelle päänahkaa, koska se rasvoittaa.


Joskus kun hiukset tuntuvat tosi kuivilta ja kärsineiltä, laita öljyä kosteisiin hiuksiin, anna vaikuttaa n. puoli tuntia ja pese pois.


Hiusten tehokas ja melko pitkäaikainen vaalennus: sekoita 3:n desiin vettä 1,5 dl sitruunasta puristettua mehua. Kastele hiukset sillä ja mene ulos aurinkoon ja anna kuivua auringossa.


Vanhan kansan hiustenkasvatusvinkki: laita kämmenet nyrkkiin, toisiaan vasten niin että kynnet ovat kohdakkain. Hiero kynsiä yhteen n. 10 minuuttia joka päivä. Tämä aktivoi akupisteitä jotka laittavat veren kiertämään päänahassa.


SILMÄT


Teetä voi käyttää rasittuneiden silmien virkistämiseen. Kostuta vanutupot vahvaan kylmään teehen, purista liika neste pois, aseta tupot luomien päälle ja anna vaikuttaa noin tunti.


Aseta kurkunviipaleita luomien päälle ja silmien ympäristöön. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia.


Taputtele pieni tippa oliiviöljyä silmänympärysiholle, mutta muista tehdä se kuitenkin hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa,

jottei öljy valu silmiisi kun nukut.

KASVOT


Vaikka yöunet olisivat jääneet vähiin, voi levänneisyyttä hankkia kasvoille rentouttamalla itsensä täydellisesti. Rentoutuksen ajaksi kasvoille voi laittaa naamion ja silmille vaikkapa kurkunviipaleet.


Pese kasvosi noin kerran kuussa lämpimällä maidolla. Se silottaa ihoa ja saa ihon tuntumaan sileältä. Muista huuhdella maito huolellisesti pois haalealla vedellä.


Pese kasvot kylmällä vedellä huolellisesti.

Älä kuivaa ihoa, vaan laita suoraan märkään ihoon tavallista kosteusvoidetta ja ota sen jälkeen hieman, noin 1 dl hienoa sokeria ja hiero sitä kasvoihin n. 10 minuuttia. Ja sitten lopuksi
lopuksi pese kasvot lämpimällä vedellä. Finniselle iholle voi laittaa ensin lämpimän, ja sitten kylmän veden, sillä lämmin laajentaa, ja kylmä supistaa ihohuokosia.

Auringonoton jälkeen kasvot pitää puhdistaa huolella, sillä varsinkin rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle ilmestyy helposti tukkeumia ja finnejä.


Näin syntyy kotitekoinen kasvovesi:

1 kuorittu ja paloiteltu kurkku
2 tl hunajaa
Soseuta kurkunpalaset ja kaada sose harsolla päällystettyyn siivilään, josta neste valuu alla olevaan astiaan n. 15 minuutissa. Kaada mehu säilytysastiaan ja lisää hunaja. Sekoita ennen käyttöä ja levitä vanulapulla kasvoille, kaulaan ja rintaan aamuin illoin, ei tarvitse pestä pois vaan anna kuivua itsestään. Kasvovesi säilyy jääkaapissa noin viikon.


IHO JA IHON EPÄPUHTAUDET


Saunominen puhdistaa ihoa ja poistaa kuona-aineita tehokkaasti.


Minttuhammastahna kuivattaa finnejä.


Kylmä vesi supistaa ihohuokosia.


Luonnonjugurtti rauhoittaa kasvoja ja sopii myös palaneen ihon hoitoon. Sitä kuitenkin täytyy levittää varovasti, koska se valuu hyvin herkästi.


Selluliitit lähtevät kahvinporoilla.




HUULET JA HAMPAAT


Jos sinulla on kuivat, rohtuneet ja karheat huulet, laita hunajaa huulille, anna vaikuttaa n. 10 min ja syö pois.


Kostuta sokeripala, kuori sillä huulesi ja laita huulirasvaa.


Hampaita voi valkaista levittämällä merisuolaa ja tavallista suolaa hampaille. Anna vaikuttaa vähän aikaa, ja harjaa hampaat hammasharjalla hellästi ja huolellisesti.



KÄDET JA KYNNET


Hiero käsiisi oliivi -tai rypsiöljyä ja sokeria 2 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.


Liota kynsiä ruokaöljyssä vähän aikaa joka päivä. Saat kauniit kynnet.


Kynsinauhojen pehmentämiseen sopii tavallinen oliiviöljy. Se hoitaa ja ravitsee kynttä ja kynsinauhoja.


Älä koskaan leikkaa kynsiä saksilla tai kynsileikkurilla! Käytä kynsien muotoiluun ja lyhentämiseen aina kynsiviilaa.Jos kynnet lyhentää monesti leikkaamalla, saattaa kynsi irrota kynsipedistä. Älä myöskään muotoile kynnenpäitä pyöreiksi, jolloin ne haurastuvat.



Vältä kynsilakanpoistoainetta, joka sisältää asetonia. Asetoni kuivattaa kynttä ja kynsinauhaa.


Kuivien käsien ja kynsien tehokas hoito syntyy helposti. Voitele kädet runsaasti käsivoiteella ja laita käteen puhtaat puuvillahanskat. Tee tämä illalla, ja anna vaikuttaa yön yli.


Puhdista likaiset kynnenaluset kynsiharjalla tai vanhan hammasharjan avulla.



NAAMIOT


AURINGON PAAHTAMAA IHOA RAUHOITTAMAAN:


Viinirypälenaamio:

1 kuppi vihreitä viinirypäleitä
1 munankeltuainen tai 1 tl hunajaa
Survo viinirypäleet ja sekoita survokseen munankeltuainen tai hunaja. Levitä naamio kostealle iholle ja anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhdo haalealla vedellä.
Jos aurinko on päässyt polttamaan ihon kunnolla, kannattaa luonnon hoitokeinona kokeilla palaneen kohdan hieromista kuoritulla kurkulla.

KOSTEUTUSTA JA PEHMEYTTÄ KUIVALLE IHOLLE:


Kananmunanaamio:

1 rkl maitoa
1 kananmuna
1 tlk hunajaa
Riko muna ja erota keltuainen ja valkuainen toisistaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen maito. Sekoita mukaan varovasti keltuainen ja hunaja. Levitä iholle, anna vaikuttaa viisi minuuttia ja huuhtele haalealle vedellä.



Aprikoosi-jogurttinaamio:

2 aprikoosia
2 rkl maustamatonta jogurttia
Sekoita ainekset tasaiseksi soseeksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Levitä sose iholle (ei silmänympärysiholle) ja anna vaikuttaa kymmenestä kahteenkymmeneen minuuttia. Pese haalealla vedellä.

Hunajanaamio:

1 rkl hunajaa,
puolen sitruunan mehu
3tl ruisjauhoja


Sitruuna-kananmunanaamio:

4 tippaa sitruunamehua
2 tl munankeltuaista
oliiviöljyä

Keltuainen ja sitruunamehu sekoitetaan. Joukkoon vispataan oliiviöljyä kunnes seos muuttuu voidemaisen paksuksi. Anna vaikuttaa 30 min ja huuhtele haalealla vedellä.


Luumunaamio:

Murskaa luumut tehosekoittimella tahnamaiseksi, sekoita sen jälkeen maustamattoman jogurtin kanssa. Levitä seos iholle ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Mikäli haluat kuorivan naamion, seokseen voi lisätä vehnäleseitä. Luumuissa on paljon ihon kaipaamia vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita.

HELEYTTÄ NORMAALILLE TAI SEKAIHOLLE:


Omenanaamio:

1 omena
2 ruokalusikallista hunajaa
½ tl kuivattua salvia-yrttiä
Kuori ja paloittele omena, soseuta se tehosekoittimessa. Sekoita mukaan hunaja ja salvia, laita seos jäähtymään jääkaappiin noin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen levitä seos kasvoille kevyin taputtelevin liikkein, taputtele kunnes hunaja tuntuu sormissa tahmealta. Anna vaikuttaa noin puolen tunnin ajan ja huuhtele.

NORMAALILLE/KUIVAHKOLLE IHOLLE:



Banaanikermanaamio:

1/2 banaani
1 rkl hunajaa
2 rkl ranskankermaa
Kuori ja soseuta banaani. Lisää hunaja ja ranskankerma, sekoita hyvin. Levitä seos iholle ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä.

NORMAALILLE/RASVOITTUVALLE IHOLLE:



Jogurtti-sitruunanaamio:

1 kuppi maustamatonta jogurttia
1 tlk vastapuristettua sitruunamehua
1 tlk vastapuristettua appelsiinimehua
1 tlk porkkanamehua
Sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä seos iholle ja anna vaikuttaa kymmenestä viiteentoista minuuttia. Huuhtele haalealla vedellä.

Kalvonaamio:

Tilkkanen maitoa pikku hetkeksi mikroon. Purkkiin siitä 1 tl, jonka sekaan 1 tl liivatejauhetta. Levitä puhdistetuille kasvoille nenän ympäri, leukaan ja otsaan. Varo, ettet levitä liian lähelle silmiä, tai kulmakarvoja, jolloin pois vetäminen sattuu. Jos näin käy, niin pyyhkäise vain lämpimällä vedellä naamiota pois niiltä kohdin.

Suolanaamio:

Oliiviöljyä 1rl
ruokasuolaa 2-3tl
Sekoita keskenään ja hiero kasvoille. Anna vaikuttaa 5-10min ja pese pois huolela. Suola puhdistaa ihohuokoset ja oliiviöljy palauttaa ihan luonnollisen kosteuden. Kannattaa käyttää viikon ajan joka päivä, sitten seuraavalla viikolla joka toinen päivä ja 3 viikon jälkeen 2-3 kertaa viikossa. Finnien pitäisi hävitä!


HIUKSILLE:



2 rkl hunajaa

2 rkl oliiviöljyä
Sekoita aineet keskenään ja hiero hiuksiin. Kampaa hiukset jotta seos levittyy tasaisesti ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Pese pois lämpimällä vedellä, halutessasi voit myös tehdä hoidon ennen suihkuun menoa ja pestä ja hoitaa hiukset normaalisti.


TASAPAINOTUSTA RASVOITTUVALLE IHOLLE:



Kaura-kananmuna kasvohoito:

1 rkl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
Pese kasvot ja höyrytä ihoa vaikka käymällä lämpimässä suihkussa, kylvyssä tai saunomalla. Huuhtele kasvot kylmällä vedellä ja taputtele iho kuivaksi. Hiero kasvoja kaurahiutaleilla hetki ja huuhtele sitten iho. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne. Levitä vatkatut kananmunat kasvoille ja anna vaikuttaa noin kaksikymmentä minuuttia. Huuhtele huolellisesti haalealla vedellä.

Mansikka-kermanaamio:

1 kourallinen tuoreita mansikoita
1 kukkurainen rkl kermavaahtoa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo mansikat. Sekoita aineet keskenään tasaikseksi massaksi ja levitä se kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa noin kymmenen minuuttia ja pyyhi pois. Huuhtele iho kylmällä vedellä.

APUA ONGELMAIHOLLE:


Vihannesnaamio:

1 rkl paloiteltua kurkkua
1 rkl silputtua persiljaa
1 rkl maustamatonta jogurttia
Sekoita aineet tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Levitä seos kasvoille ja anna vaikuttaa noin kymmenen minuuttia. Huuhtele haalealla vedellä.

KIINTEYTYSTÄ KAIPAAVALLE IHOLLE:


Persikka-valkuaisnaamio:

1 kypsä persikka
1 kananmunan valkuainen
Kuori persikka ja poista siitä kivi. Sekoita persikka ja valkuainen tehosekoittimessa tasaiseksi, pehmeäksi massaksi. Levitä seos hellävaroin taputtelemalla kasvoille ja kaulalle. Anna vaikuttaa noin puoli tuntia ja huuhtele viileällä vedellä. Myös pelkällä kananmunan valkuainen toimii, ihosta vain ei tule yhtä pehmeä, jos ei laita persikkaa.


HEHKUA JA RAVINTEITA HIPIÄÄN KAIKILLE IHOTYYPEILLE:


Ananas-kookosnaamio:

¼ kuppia tuoretta, paloiteltua ananasta
1 rkl kookosmaitoa
Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Levitä seosta ohut kerros iholle. Anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Naamio on myös kuoriva - tuoreessa ananaksessa on entsyymiä, joka poistaa kuolleita soluja ihon pinnasta.

Tomaattinaamio:

1-2 tomaattia
Murskaa tomaatit, poista mehu ja siemenet ja levitä murska iholle. Laita päälle lämmin pyyhe noin vartiksi. Huuhtele haalealla vedellä. Naamio supistaa laajentuneita ihohuokosia.

Suklaanaamio:

Pari riviä suklaalevystä
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen jäähtyä hieman. Levitä vielä notkea suklaa iholle ja anna sen vaikuttaa kunnes suklaa on kovettunut. Irrota suklaa iholta ja huuhtele kasvot haalealla vedellä.

KOSTEUTTAVA, RAUHOITTAVA JA PEHMENTÄVÄ:



Hunajainen banaaninaamio:

1/4 banaania
perusvoidetta n. 2-3 tl
(hunajaa n. 1 tl)
(oliiviöljyä n. 1tl)
Murskaa banaani haarukalla mössöksi, lisää muut aineet ja sekoita. Levitä kasvoille 15-30 minuutiksi. Kaksi viimeistä ainesosaa eivät ole välttämättömiä, mutta lisäävät ihon pehmeyttä.

Banaaninaamio:

Noin 1 ruokalusikallinen murskattua banaania
Vettä sen verran että naamio tuntuu helposti levitettävältä.
Levitä naamio pieniin pyörivin liikkein, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele viileällä vedellä, jotta ihohuokoset taas supistuvat.


Kuoriva banaaninaamio:

Noin rkl murskattua banaania
Pari rkl kaurahiutaleita
Vettä
Levitä naamio pieniin pyörivin liikkein, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele viileällä vedellä, jotta ihohuokoset taas supistuvat.

Banaaninaamio lisukkeilla:

Noin 1 ruokalusikallinen murskattua banaania
Saman verran omenaa, ruusunmarjaa tai tyrniä.
Vettä sen verran että naamio tuntuu helposti levitettävältä
Levitä naamio pieniin pyörivin liikkein, anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele viileällä vedellä, jotta ihohuokoset taas supistuvat.


KUORIVA KAIKILLE IHOTYYPEILLE:


Hunajainen kauranaamio:

Keitä paksu kaurapuuro, lorauta siihen sekaan
oliiviöljyä ja tilkka hunajaa. Sekoita ainekset
keskenään ja anna jäähtyä. Käytä normaalin
kuorintavoiteen tapaan ja pese pois.



PUHDISTAVA JA PEHMENTÄVÄ:


Mansikkainen teenaamio:

5 mansikkaa
1 pussi vihreää teetä
1 tl oliiviöljyä
Murskaa mansikat ja mielellään valuta ylimääräinen mehu pienessä siivilässä (helpottaa, että naamio ei valu). Lisää teepussin sisältö ja oliiviöljy mansikoihin. Anna vaikuttaa kasvoilla noin 15 minuuttia.

Jogurtti-mansikkanaamio:

Sekoita muutama survottu mansikka luonnonjogurtin kanssa ja levitä iholle noin kymmeneksi minuutiksi. Jogurtti puhdistaa ja ravitsee ihoa, mansikan vitamiinit saavat kasvojen verenkierron paremmaksi.

Öljy-hunaja-jogurttinaamio:

Luonnonjogurtti, hunaja, kaurahiutaleita ja oliiviöljyä sekoitetaan keskenään ja levitetään iholle. Jättää mahtavan lopputuloksen!

Hedelmänaamio:

Sekoita tehosekoittimella mansikkaa, nektariinia, kurkkua ja kananmuna. Levitä iholle kymmeneksi minuutiksi.

3 kommenttia:

  1. ! ompa kivoja, pitää siis itekkin kokeilla noita kaikkia naamioita :D

    VastaaPoista
  2. Me kokeiltiin äitylin kanssa tota kuorintaa ja oli ihanan rentouttavaa. Iho on nyt pehmee ja tuoksuu hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. KUIVAN IHON PELASTUS NAAMIO

    3 rkl voita (suolatonta)
    1 rkl sokeria
    1 rkl hunajaa
    1 kananmuna
    1 rkl mustapippuria (hienoksi jauhettuna)

    Tämä on hyvä koska mustapippuri aktivoi ihon pintasolukon ja uudistaa ihoa!
    Sekoita kuivat ainekset. Sulata voi varovasti mikrossa. Riko muna kulhoon. Kaada sula voi munan päälle. Sekoita kuivat ainekset joukkoon. Hiero varovasti kuivalle iholle.

    VastaaPoista