tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kestolakkaus

Kävin viime viikolla ottamassa kestolakkauksen mun heikoille kynsilleni.Mulla on todella heikot kynnet, varsinkin kun ne saa vähän pituutta, niin ne on ohuet ja taipuvaiset kuin paperi. Nyt ne on taas alkanut liuskottumaan kasvaessaa, joten ne ovat entistä huonommassa kunnossa.

Ite oon kokeillut akryylikynsiä, geelikynsiä dipeillä ja ilman sekä kotikonstein parantaa kynnenlaatua (mm. kosteuttamalla ahkerasti). Oon kattellu monien kestolakkauksia ja ihaillut, kuinka kauniit, nätit ja pitkäkestoiset ne ovat; haluan samalaiset!

Kestolakkaus on nimensämukaisesti kevyt lakkauspinta kynnelle, mikä kovetetaan niin että se saattaa kestää 3-4 viikkoa antaen oman kynnen lakkauksen alla suojassa kasvaa ja parantua tarvittaessa.

Eli aluksi kynnet puhdistetaan (vanhat lakat poistetaan (huom! poista lakat jo kotona itse, sillä moni putiikki on alkanut ottaa maksua vanhojen lakkojen poistosta!!!), kynsinauhat tsekataan ja kynsi viilataan). Sitten voit valita haluamasi kynsilakkavärin (valikoima on putiikkikohtainen ja kannattaa kysellä, jos laittaja osaa tehdä hienoja mixejä eri värien tai glitterlakkojen kanssa).

Itse valitsin neutraalin värin tuleviin juhliin + hopen glitterlakan peukaloihin.Kynnen pinnalle lakataan monia eri kerroksia + itse kynsilakka ja kaikki sitten kovetetaan UV-valon alla. Itse en osaa sanoa tietämykselläni, mitä kaikkia eri kerroksia kynnelle lakan lisäksi laitetaan ja miksi, mutta ymmärtääkseni mm. lakan pitävyyden kannalta tärkeitä(?).

Kestolakkaus siis kuullosta hyvin paljon samalta kuin normi geelilakkaus (jos tiedätte), mutta joka tuutista infotaan,että ne eivät mitenkään ole samalaisia. Itse en taaskaan tiedä tähän mitään virallista selitystä (edes vähäisen nettitutkiskelun päätteksikään), mutta voin tavallisena tallaajana sanoa, että tykkään kestolakkauksesta paaljon enemmän!

Sen teko oli nopeaa ja huoletonta; usein geelien teko kestää ikuisuuden ja sitä geelimassaa väännellään ja käännellään turhankin kauan. Kestolakkaus oli täysin kivutonta; geelilakkauksissa uunin lämpö saattaa joillakin (minulla) herkistää sormen hermot niin, että kovettaminen tuntuu suorastaa karseelta kivulta. Ja paras, lopputulos oli luonnollinen ja kaunis; geelikynnet näyttävät niin massiivisilta, kun sitä geelimassaa pitää laittaa (ainakin siis omille kynsille) niin älyttömästil. Ja kun jotkut eivät osaa laittaa sitä massaa luonnollisen näköiseksi, niin lopputulos kynsissä on ku hirviöllä.

Kynnet on nyt ollu käytössä n. viikon. Ei kulumia, ei lohkeiluja ja väri on säilynyt täydellisenä. Kynnen pinta on kova lakkauksen kovetuksen johdosta, mikä taas on ihan hyvä, niin ei tarvitse varoa taipuvia kynsiä.

Oma kynsi pääsee siis kestolakkauksen (myös muiden; geeli- ja akryylikynsien tavoin) alla parantumaan ja kasvamaan pitäen kosteuden kestolakkauksn alla (omalla kynnellä). Kynsiä pitäisi n. kerran päivässä kosteuttaa kynsinauhaöljyllä, mikä mulla nyt kesän aikana lomailun ohessa on kyl jäänyt kokonaan pois (ehkä sit syksyllä arjen palatessa elämään).

Kestolakkaus poistetaan kynsihuoltajalla, sillä se ei lähde normaaleilla kynsilakan poistoaineilla. Kuitenkin tekijä mainitsi, että asetoonisella kynsilakan poistoainetta pidettäessä kynnellä n.5-10minuuttia, saattaa saada lakan poistumaan kynneltä.
Kestolakkauksen päälle siis saa itse laitaa omia normaaleja kynsilakkoja halutessaan, kunhan poistaessaan muistaa käyttää asetoonista kynsilakan poistoainetta.

Ensimmäistä huoltoaikaa en varannut, vaan tsiikailen kuinka kauan lakkaus minulla kestää kynnellä. Tämäkin kun kuitenkin on niin yksilöllistä. Kuten myös muiden kynsien kanssa; kaikki eivät sovi kaikille. Olen myös kuullut, että kestolakkaus toisilla saattaa kuoriutua viikon jälkeen pois.

Kestolakkauksella oli hintaa 40e, mutta tääkin ihan putiikkikohtaista.

Täytyy nyt vielä tsiikailla tätä muutaman viikon ajan, eipä nää nyt kun sen viikon oo käsissä pyörinyt. Mut tähän mennessä olevien kokemusten perusteella voin suositella lämpimästi kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti