maanantai 9. heinäkuuta 2012

Omenahotelli

Olin varannut vapuksi Omenahotellin Tampereelta itselleni. Lopulta jouduin perumaan varauksen ja vaihtoehtona rahojen takaisinmaksuun oli kaksi; a) saan rahat pankkitilillesi, mistä joudut pulittamaan maksusta 10% tai b) saat koko summan "lahjakorttina". Valitsin jälkimmäisen, minähän en edes sitä 10% maksele muille turhaan... !Olin päättänyt, että kesällä Helsinkiin ja sain äidin mukaani (tulijoita olis ollut vaikka jonollinen, mut aikataulut/hermot olivat sitten rajalliset). Varasin kolmesta Helsingin Omenahotellista Yrjönkadun hotellin, joka oli uusin.
Oon aina tykännyt Omenahotelleista ja niiden laadusta. Nykyään yrjö-Cumulukset se pieksee mennen tullen. Äidillekin oli suuri yllätys Omenahotellien taso. Kuitenkaan aivan mutkattomasti moinen homma ei sujunut, sillä ongelmia oli huoneen varauksen kanssa. MUR!
Omenahotelli oli päivittänyt nettisivustojaan (mikä oli heidän tekosyy kaikkiin ongelmiin). Kun menin varaamaan huonetta en mistään löytänyt, mistä pääsen kirjautumaan ns. omille sivuilleni, jossa olis valmiina kaikki henk.tiedot, ym. Se pitäis olla suoraan etusivulla "kirjaudu sisään", eikä missään linkin linkin linkityksen alla! MUR!
No, päätin siis tehdä uuden profiilin ja aloittaa alusta, kun moista linkitystä ei monen kymmen minuutinkaan jälkeen löytynyt. Täytin pakolliset kohdat (koko sivusto oli H-I-D-A-S ja meinas kärsimättömän Teresan hermot mennä useampaan otteeseen jo pelkästään tässä vaiheessa). Halusin varausvahvistuksen sähköpostiini ja laitoin myös sen tiedot, vaikke se ollut ns. "pakolliset tiedot"-kohdissa. Sivusto ei päästänyt varaustani useiden yritysten jälkeen läpi, sillä kyseisellä sähköpostiosoitteella kun oli jo profiili jossain. Monen kokeilun jälkeen turhaannuin ja soitin asiakaspalveluun, jossa sanottiin,että päivittä selaimen tai kokeilee toisella selaimella. Turhaan. Ei auttanut. Tuskissani mietin jo,että pitääkö minun yhden Omenahotellivarausken vuoksi luoda täysin uusi sähköpostiosoite!
Lopulta kokeiltiin ilman sähköpostiosoitetta tehdä varausta (se kun kuuluin ns. ei pakkolliset tiedot), kunnes sivusto herjas, että "sähköposti puuttuu". Siis mitä vittua! Äsken se ei halunnutkaan sitä, ja nyt se onkin pakollinen! Weird....
Jotenkin kummasti se lopulta hyväksyi varauksen, ILMAN sähköpostiosoitetta (mutta kuitenkin lähetti sit varausvahvistuksen silti mun gmailiin?).
Omenahotellilla on käytäntö, että ovikoodit saat tekstiviestinä heti varauksen yhteydessä, mutta huoneenumeron sitten myöhemmin lähempänä saapumispäivää. Sähköpostiin pitäis tulla huoneennumero 24h ennen saapumispäivää (minulle ei tullut!) ja tekstari saapumispäivään klo12 mennessä (onneks tää tuli, muuten oisin raivonnut jälleen asiakaspalvelussa).
Suosittelen suunnattomasti Omenahotelleja, mutta pienellä varauksella. En sitten tiedä, meneekö suoraan vain "sivustojen päivityksen" piikkiin vai onko tällaiset ongelmat normaalia kyseisellä firmalla(?). Se jää nähtäväksi ensi kertaan... saapahan ne verenpaineet korkealle hetkellisesti näinkin ;)

Kuten mainitsin, ainkin uudet Omenahotellit ovat todella käytännöllisiä ja laadukkaita. Muutamia pikkuseikkoja itse paikan päällä hotellihuoneessakin olisi ollut korjattavaa. Esimerkiksi pyyhkeitä olisi pitänyt olla enemmän kuin se 3kpl. Yksi molemmille ja yksi käsipyyhe. Mutta kun hotellin suihku heitti vettä koko vessan laatian täyteen, oli tämä yksi vajaa pyyhe pakko laittaa lattiapyyhkeeksi. Oikein upeeta olisi ollut, jos molemmil olisi 2 pyyhettä (tukkapyyhe), ja sit vielä tuo lattiapyyhe ja käsipyyhe. Eli vähintäänkin sinne yhteen huoneeseen tarvittaisiin mielestäni 6 pyyhettä kolmen sijaan.
Tuo oli myös hyvin ärsyttävää, että suihku heitti suihkuverhosta huolimatta kaiken veden vessan laatialle. Vessassa kuitenkin ilmastointi toimi, ja se oli hetkessä viileä ja melko kuiva. Samaa ei voinut sitten toivoa itse huoneelta.
Huoneessa ei selkeesti toiminut ilmastointi. Kuumana yön jälkeisenä aamuna huone oli kuin kaasutynnyrissä. Kun lähdettiin, huomattiin, että selkeesti monet olivat kokeneet saman ongelman, sillä useampi oli laittanut mm. kengän oven väliin, jotta ilma edes hieman kiertäisi. Mutta usein just nää meidän hotelliyöpymiset on näitä, että siellä vaan käydään nukkumassa ja säilyttämässä tavaroita, muutoin nopeesti ulos.

Näin meillä tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti