lauantai 28. huhtikuuta 2012

Karovit- beetakaroteenipillerit

Oon muutamana kesänä syönyt huteran ajottaisesti erilaisia beetakaroteenivalmisteita. Ne ehkäisevät ihoa palamasta auringossa, rusketus pysyvämpää ja tulee selkeemmin esiin. Nyt kuitenkin ajattelin alkaa popsimaan noita urakalla, sillä oon päättänyt, että tulevana kesänä oon kauniin hehkeän ruskea ilman palaamisia, aurinkoihottumaa tai ollenkaan auringonottoa.Beetakaroteeni on luonnollinen antioksidantti, jonka ihmisen elimistä muuttaa tarvittaessa A-vitamiiniksi. A- vitamiinia tarvitaan mm. ihon uusimutumiseen. Beetakaroteenia saa mm. porkkanoista.
Beetakaroteeni suojaa ihoa auringolta, samalla kuitenkin syventäen ja pidentäen rusketusta iholla. Se ei kuitenkaan ehkäise UV:ltä, joten iho tulee suojata aurinkorasvalla koko kesän ajan!!

Beetakaroteeni saattaa myös ehkäistä aurinkoihottuman ilmeentymistä kuuriluontoisena ennen kesää (itsellä esiintynyt aurinkoihottumaan nyt kahtena edellisenä kesänä).
Muutoinkin suositellaan,että beetakaroteenin syönti aloitetaan hyvissä ajoin ennen aurinkokautta, n. kuukausi aikaisemmin. Eli itse aloitin tänään (28.4.2012).  Jotta rusketus säilyy hyvänä, kannattaa kuuria jatkaa myös aurinkokauden jälkeen pitkälle syksyyn.

Yhdessä tollaisessa mun purkissa on 140 kappaletta pillereitä (eli riittää 140 päiväksi). Purkki maksaa 10e kieppeillä, riippuen tuotteen myyjästä. Beetakaroteenipillerien tuottajia löytyy kymmenittäin, eli valikoimaa ja vaihtoehtoja löytyy. En sit oo edes kahtellu,et vaihteleeko ton beetakaroteenin määrä noissa eri valmisteissa vai onko kaikissa toi sama 6 mg(?).  
>>> foorumien selailun jälkeen >>> muutama kertoi, että syövät kyseistä tuotetta tupla-annoksen, sillä ovat kuulema niin vähävaikutteisia pilsuja. Mutta selosteessa mainitaan, ettei annostusta saa ylittää. Pitää viel tutkia.. ehkä alan sit lähemmin kesää syömään 2pilsua per päivä :P

Tuote on laktoositon, sokeriton, hiivaton ja gluteeniton.
1 pilleri päivässä nieltynä veden kanssa.

Pakko loppuun mainita, et kun lukioaikana kuulin, että porkkanoissa on beetarkaroteenia, joka siis edistää ruskettumista, niin söin niitä kilokaupalla. Muutuin siitä oranssiksi! Siis beetakaroteenia ei kannata alkaa tolleen liikaa syömään, sillä siinä on oikeesti sivuvaikutuksena toi oranssisuus! Kaverit ja sukulaiset nauro, et oon ihan oranssi vaikke ollu lätrännyt vielä niihin aikoihin millään IR-tuotteilla :))))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti