torstai 26. huhtikuuta 2012

Karppaus

Oon nyt funtsinut ja funtsinut tota Easy diettiä edelleen, vaikka oonkin miettinyt ja pallotellu sitä tammikuusta saakka. Eilen tein yhden Nutrilet- pastan, kun oli tuol kaapissa lojumassa ja se maistu ihan kakalle. Niissä on kaikissa se ominaismaku, mikä ei ainakaan mua miellytä. Kyllähän sen yhden söi, muttei ei herran jumala enää toista!

Mietin myös, et onko tää sittenkään paras mahdollinen aika tällaselle, kun aina nää kuurit ja tällaset pikadietit on menny mönkään. Miksei muka tälläkin kertaa?
Ja sit vaikeeta alkaa aina sählään jonkun keiton tai pirtelön kanssa ympäri ämpäri suomen maata (junassa, kirjastossa, reeneissä, ym.).

Siispä tulin siihen tulokseen,et alan karppaan.

Oon karppaamistakin funtsinut kauan, väh. puoli vuotta. Oon pääasiassa viime vuoden puolelta pyrkinyt syömään vähähiilihydraattisesti (VHH), eli jättämällä pahimmat hiilarit pois; pulla, vaalee leipä, jauho, valkoinen pasta, riisi, peruna, ym. Mut nyt karppauksella pyritään alentaan hiilarit max. 50g per päivä, äärikarppaajat max. 20g hh per päivä. Tämän avulla keho pääsee ketoosiin, kun se ei saa tarpeeksi hiilareita.
Tämä mulle pääasiassa tarkoittaa, että EI hedelmiä, ei hiilaripitoisia kasviksia tai leipää. Näistä mun hiilarit pääasiassa päivässä koostuvat.
Apteekista saa ostettua ketosticks- juttuja, joiden avulla näkee onko ketoosissa ja missä vaiheessa ketoosi on (aamupissan avulla). Noita vois käydä ostamassa, kuhan kerkee.

Itse nyt pyrin 20-30g hiilareita per päivä rytmiin ja tsiikailin, millainen fiilis ja kuinka kauan moisella vois olla.

Aamupalani siis alkoi tällä; 2x kananmunaa, 3x pekonia ja kourallinen pinaattia.
kcal= kalorit
P= proteiinit
H= hiilihydraatit
R= rasvat

koko annos; 10g pinaattia, 2 kananmunaa, 3 viipaletta pekonia
340 kcal
21g P
0,3g H
28g R

Yleensä karppauksessa noi rasvat pompsahtaa melko ylös, mut älkää pelästykö, niin sen pitääkin jotta rasva lähtee palaan.

Lounaaksi funtsin tonnikalaa ja porkkanamuussia, mums! Karppauksella ei ainakaan nälkää tuu oleen korkeen proteiinin vuoksi.
------------------------------------------------

Juu, tällainen sapuska sitten lounaaksi muokkautui;Tonnikalaa vedessä 150g (koko purkki)
pinaattia n.10-20g (kourallinen)
0,3% raejuustoa 100g (puoli purkkia)
1 tl oliiviöljyä
n.120-130g porkkanaa (2x isoa porkkanaa)
1 kananmuna

Keitetyistä porkkanoista + kananmuna + oliiviöljy tein porkkanamuussia. Tonnikalan ja pinaatin paistoin pannulla.

345 kcal
58 g P
10 g H
7,7 g R

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti