maanantai 16. huhtikuuta 2012

Veet vahaliuskat

Kävin tossa muutama kuukausi sitten vahauttaan mun kasvot ja viisket pois. Mulla oli lähes olemattoma karvoitus kasvoilla, mut varsinkin suihkurusketuksen jälkeen pikkiriikkisetkin karvat näkyivät liian selkeesti. Muutenkin oon ite ahdistellu jo jonkin aikaa mun ylähuulen karvoitusta.

Kaveri vahaa kaupan liuskoilla ja päätin sit itekin kokeilla,kun se kuitenkin pitemmällä tähtäimellä olis halvempi vaihtoehto.En muista ollenkaan, mitä paketti maksoi, mut ei se hirmuisesti kuitenkaan ollut. Usein noi Veet- tuotteet ovat vielä alennushinnoilla ostettavissa. Liuskoja saa ihan normaali kaupasta; Cittari, Anttila, Prisma, jne.

Paketissa on useita pieniä vahaliuskoja ja jälkipyyhkeitä sekä käyttöohjeet. Huvittavaa,että kyseinen paketti on tarkoitettu juuri kasvojen alueelle, kuten etukannen kuvasta käy ilmi, mutta taka kannessa varoitetaan "ei kasvojen alueelle". Olisko kyseessä pieni virhe tuoteselosteessa?
Googlasin ton paketin, ja huomasin,et noita paketteja myydään eri ihoille; normaali, kuiva ja herkkä ihoisille. Kätevää! Itsellä siis normaaliihon paketti kokeilussa.

Puhdista iho aina ennen ihokarvojen vahauksen. Tuote kannattaa tietenkin testata, varsinkin jos on yhtään epäilystä mahdollisesta allergiasta. Itse en testannut, kun oon joskus aiemminkin kokeillu noita Veetin tuotteita ilman sen kummempia oireita.

puhdas nassu


Liuskat voi leikata pienemmiksi ja käytännöllisemmiksi osioiksi tarvittaessa. Esimerkiksi kulmakarvoja vahatessa tuollainen liuska on aivan liian suuri. Lämmitä liuskaa käsien välissä hieroen n.5 sekunttia. Avaa liuskat toisistaan ja aseta ne halutulle ihoalueelle. Itse kävin ekaksi ylähuulen läpi, ja sen jälkeen siirryin kulmakarvoihin.

Hiero liuskaa, kiristä iho ja vetäise liuska nopeaan ja mahdollisimman ihonmyötäisesti vastakarvaan. AUTS.
Ylähuulen karvojan en meinannut saada hyvin pois, kun en millään saanut vedettyä sitä vastakarvaan. Ja voinkin vaan suositella, et tehkää nää vahaukset kaverin kanssa! Ihan turha alkaa yksin sählään vessassa, kun tota vahaa on joka paikassa, myös mun ripsissä ja ympäri vessan kaakeleita. Ja on muuten aika tuhtia ja pitävää tavaraa! Ei lähe ihan vaan vähän putsaamalla.
Onneks viimeisetkin vahat lähtee noilla jälkipyyhkeillä, jotka on öljyisiä. Ne poistaa loput vahajämät ja rauhoittaa hieman ihon juuri kokemaa ärsytystä.

Anna ihon rauhoittua ajan kanssa, älä laita siihen kemikaalisia tuotteita tai tee sille mitään, mikä ärsyttäisi ihoa enemmän (esim. älä raavi juuri vahattua kohtaa). Itse varmaan myöhempään vielä huuhtaisen kasvot vedellä ja laitan kevyen kerroksen Nivea-rasvaa tai vastaavaa rauhoittavaa voidetta.

Punoitus lakkaa melko nopeaan, mut myös haalealla vedellä punoitusta voi saada hieman laskemaan. Vahaus kannattaakin tehdä iltasella, jotta iho saa yön yli rauhassa levätä ja parantua.

Ensi kerralla kyllä otan vahaliuskat kaverille mukaan ja laitan kaverin hommiin vahaileen mun viisket pois. Nyt hieman karvattomampana meen tekeen iltateen ja painun pehkuihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti