tiistai 29. toukokuuta 2012

29052012

On ollut taas jännittävän häsöpäivä. Meinasin kömpiä peiton alle aina uudelleen ja uudeleen ja painelin intensiivisesti torkkua aamulla klo08 aikoihin. En millään olis jaksanut nousta ylös ja manasin aikaiset laulureenit syvimpään helvettiin.
Toi aamuaurinko kuitenkin jaksaa piristää yllättävän paljon, kun vaan saan avattua nuo valoa hyvin imevät samettiverhot makkarista (joo-o, SAMETTIverhot > menee roskiin, kunhan pääsen sisustaan paremmin). Pikaisen aamuhäsäilyn jälkeen (lue:aamuhäsäilyn; sähläys) painelin motarille nokka kohti Tamperetta. Mä inhoon ajaan uudella asfaltilla, mitä nyt alkaa oleen joka paikassa näin kesän tullen. Tuntuu ettei oo mitään pitoa autoon (just, kohta kukaan ei enää uskallaudu mun kyytiin, kun ilmoitan ettei mulla oo kontrollii autoon). Ne myös hidastaa hieman matkaa, ja Iittala- Tampere-reissulle saattaa mennä se 45-50min kepeesti. Pitää käydä ostaan a) uusi radiopiuha (entinen ryöstettiin parkkihallissa), jotta voin kuunnella aamuradiot ja b) handsfree-fonin, jotta voin höpötellä näillä matkoilla siskon, äidin ja frendien kanssa ajan kuluksi. Nää on näitä ikuisuus-ostoksia; on jo kauan pitänyt ostaa, muttei oikein koskaan saa aikaiseksi. Mut hei, realisoidaan hieman; koska mä olisin omasta tahdostani halunnut mennä tuhlaan mun rahat Giganttiin, kun voisin ostaa uuden henkkamaukan kledjun päälleni ja näyttää syötävän hyvältä(!). Just.

suklaata, omnom...

Kuitenkin.
Auto parkkiin Papan paikalle Tammelaan. Voi Pappa raasu, kun soitin sille aamulla, et jätän auton sen paikalle, niin illalla se ihmetteli kovaan ääneen "kuka ihme tonne autonsa on laittanut!?". Muutenkin Papan muisti alkaa jo vähän pahemmin reistaileen ja se on kauheeta katsottavaa vaikkakin vain luonnollista. Ihminen ei elä ikuisesti (paitsi kusipäät).
Papalta kävelin miljoonan kassin kanssa laulureeneihin. Mukana oli monta kassia, kun piti taas ottaa niin miljoona asiaa messiin; laulukirjat, nuottiviivastoa, penaali, eväät, liikuntakuteet, pesuvälineet, kosmetiikkaa, puhtaat vaatteet, pyyhe, jumppakengät, ym...
Laulureenit meni mukavasti. Reeniä ja reeniä, niin hyvällä mielin lähdetään kesän keikoille. Nyt olis suunnitelmissa nettisivut, käyntikortti ja promokuvat > jännittävää.

Koska tiesin, että meen illemmalla jumppaan + tää päivä on yhtä härdelliä, en jaksanut meikata tai muutoinkaan panostaa mun ulkokuoreeni. Naama punasena, kiiltävänä, hieltä haisevana, tukka likaisena painoin keskustan kaupoissa reenien jälkeen. Hennesistä ostin mustia sukkia (miks ikinä oon ostanut raidallisia sukkia, joita ei voi lyhyt vartisten kenkien kanssa käyttää!) ja upeen metallisen vyön. Kävin myös syömässä picnicissä savulohikeiton ja myöhemmin tädin kanssa kahvittelemassa (join pitkästä aikaa cafe latten, mums!).

Klo16.30 suuntasin liikuntakeskus Fressille muokkaus-tunnille. Fressissä aloitin nyt jäsenyyden ja odotan innolla niiden motivoivia ja ammattitaitoisia jumppia. Jumpan jälkeen istuttiin kaverin kaa saunassa ja juoruiltiin hetken. Onko parempaa, ku rankan reenin jälkeen löhötä saunan lämmössä.

Illan istuin Papalla juttelemassa kuulumiset aina uudestaan ja uudestaan (dementia) ja iltapalaksi tein meetvursti-raejuustosalaatin. Kun Pappa alkoi kuudetta kertaa kyseleen mun valmistumisesta ja muutosta, päätin lähtee ajaan takas Iittalaan.

Nyt himassa vaan ahdistaa tää tavaran määrä ja sekasuus. Mut en voi alkaa vielä kauheesti laitteleen ja siivoileen kamoja, kun puolet on viel tulossa Kokkolasta (esmes piironki, jonne laitan kamoja, ym.). Nyt painelen Janin kanssa keittään teetä ja hakkaan sen jälleen uunossa. Byebye darlings!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti