maanantai 14. toukokuuta 2012

Kipee, väsy, flunssa, allergia ja stressi

Hyvin positiivinen otsikko, kuten aina tähän aikaan vuodesta. Kevät on jo täällä ja kesä häämöttää nurkan takana. Mutta mitä nuoren päässä liikkukaan näinä viimeisinä toukokuun viikona? - kokeet, stressi, deadline, essee, todistus, arvosanat ja kevätjuhlat. Ja kunpa tää kaikki edellä mainittu oliskin vaan koulun alaisuudessa, mutta nykyaikana harrastetaan useampaa kuin yhtä harrastusta, ja jokainen oma opinahjonsa ja kansalaisopintonsa pitää omat, uniikit kevätjuhlansa. Tietenkin olen jo joulukuun lumen huuruisessa olotilassa luvannut aikoja sitten, että voisin organisoida, esiintyä, jälkisiivota ja juontaa useampi kun yksi kevätjuhla. Huhhuh! Miten voin vuosi vuodelta olla yhtä sinisilmäinen kun aina ennenkin! Ei- sanan sanomista täytyy alkaa reenata jo heti koulun alkaessa syksyllä. Ei, ei.... EI!

Kaikessa siinä hässäkässä esiin nousee siitepölyallergiat, katupölynuha, flunssa, stressi ja masennus. Yritä siinä sitten puurta ja näyttää parasta osaamistaan puoli kuolleena ja korviin saakka dopattuna kaikenmaailman vitamiinein, särky- ja allergialääkkein. On se kiva toimia pienessä pöllyssä (vink).
No onneks itse oon tässä vuosien saatossa opetellut ainakin välillä sanomaan ei. Tänä vuonna en ole menossa yhteenkään kevätjuhlaan. Tänä vuonna en ole (vielä) joutunut suuremmin organisoimaan, juontamaan tai muutoinkaan olemaan mukana missään juhlassa tai tilaisuudessa. Tänä vuonna olen monasti sanonut ei, mutta monasti myös kyllä. Nyt minua ei vaivaa stressi tai muu suoritukseen yhteydessä oleva asia, sillä saatiin tänään oppari viimeistä pilkunviilausta vaille valmiiksi! Tulihan sitäkin opparia työstettyä 2,5 vuotta (!!!!), kohta on siis aika juhlaan (ilman sitä edeltävää stressiä, ynnä muuta sähläämistä).

Mutta siitepölyallergiat on täällä Teresa-neidillä kylässä, jesh. En kylläkään vielä osaa sanoa, onko kyseessä vain suurempi allergiapöhötys vai normi flunssa. Kuumetta ei ole, mutta kuumeinen olo sitäkin kaameempi, kurkku kipeä, nokka tukossa ja turvonnut, väsy ja heikko olo. No, kyllä tästä kaikki kääntyy aina vaan parempaan päin, kun saan keskiviikkona palautettua opparin arvioitavaksi. JESH potenssiin 100 !!

Nyt sit pitää etsiä uusi tuuli ja tekemistä elämälle. Vois pitkästä alkaa taas piirtään ja maalaan. Mut ekaks pitää suunnitella tatuointi (aika 23.5), ja pitäis muuttaa ja kuitenkin rentoutua ja nauttia elämästä. Miksei sitä voi tässä ja nyt, kiireenkin keskellä välillä pysähtyä ja nauttia elämän isoista ja pienistä iloista. Niin, kai sitä elämän molemmat puolet; kiire ja rentoutuminen, tällä elämän tavalla stressin ja aivottoman kesäloman kautta tulee paremmin esille.Joo, oon selkeesti syöynt muutaman pillerin liikaa tälle illalla (lääkehuuruissa on aina mukavaa), joten tämä neiti lähtee nauttimaan pepsi maxia ja tuijottamaan vähintään 8. kertaa Sinkkuelämää- sarjaa. Siihen ei koskaan kyllästy- miksi!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti